AOV vaak goedkoper dan ZZP'er denkt - Baar Advies
17482
post-template-default,single,single-post,postid-17482,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

AOV vaak goedkoper dan ZZP’er denkt

AOV vaak goedkoper dan ZZP’er denkt

Tijdens onderzoek eind vorig jaar door Aegon werd duidelijk dat zzp’ers de prijs van een AOV dikwijls veel hoger inschatten dan de werkelijke prijs.

Interviews met ZZP’er

Aegon ontdekte dit, tijdens interviews met zzp’ers. Een zzp’er, een 36-jarige freelance journalist die 30.000 euro verdiende, gaf aan dat hij zo’n AOV echt niet kon betalen en voegde er aan toe dat hij eenvoudigweg geen 500 euro per maand over hield om hieraan te spenderen.

Perceptie van hoge premie

500 euro per maand? Dat leek ons nou wel erg hoog. Ter plekke is de de premie voor een AOV voor deze journalist uitgerekend, uitgaande van de meest uitgebreide dekking en veiligste keuze (80 procent van het loon verzekeren, uitkering tot 67 jaar, wachttijd 14 dagen) bedroeg de premie 170 euro per maand en dat is dan nog bruto!

Positieve confrontatie

Toen de journalist hiermee geconfronteerd werd, viel hij bijna van zijn stoel van verbazing en dacht ineens heel anders over een AOV, wat uiteraard logisch is met zo’n verschil tussen perceptie en werkelijkheid.

Andere interviews

In alle andere interviews is vervolgens gevraagd naar de geschatte prijs voor een AOV en in praktisch alle gevallen schatte de ZZP’er de premie veel hoger in dan de werkelijke premie, veelal zat daar een factor 2 of 3 tussen. Denk niet te snel ‘ik kan dit niet betalen’ maar kijk eerst naar de echte prijs. Wij helpen je graag om dat inzicht te krijgen en een stukje, onverhoopte, toekomst veilig te stellen.

Actualiteit volgen?

– Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (rechterzijde)
– Volg ons op Twitter: @BaarAdvies
– Of kijk regelmatig op onze Facebook pagina: Baar Advies en ‘vind ons leuk’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.