Arbeidsongeschikt en geen uitkering van het UWV - Baar Advies
17484
post-template-default,single,single-post,postid-17484,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Arbeidsongeschikt en geen uitkering van het UWV

Arbeidsongeschikt en geen uitkering van het UWV

In 2014 hebben zo’n 60.000 mensen een WIA-uitkering aangevraagd. Hiervan is ongeveer 40% niet in aanmerking gekomen voor een WIA uitkering. Deze mensen vormen de groep ’35-minners’.

Gevalletje tussen Wal en ’t schip?!

Zij zijn minder dan 35% arbeidsongeschikt en moeten in principe gewoon weer aan het werk. In de praktijk blijkt dit echter niet gemakkelijk. Niet voor niets is de klant al twee jaar ziek! Terug naar de werkgever leidt in veel gevallen tot beëindiging van het dienstverband danwel ontslag.

…maar wel een uitkering uit de Woonlastenverzekering!

Verzekerd zijn op basis van het criterium ‘beroepsarbeid’ biedt ook deze groep méér zekerheid. Bij ‘beroepsarbeid’ wordt niet gekeken naar “alle beschikbare gangbare functies” zoals bij het UWV, maar juist naar “het eigen beroep”. Indien “het eigen beroep” niet kan worden uitgeoefend, is de verzekerde arbeidsongeschikt. De kans is groot dat uw twee jaar zieke klant wordt goedgekeurd door het UWV, maar volledig arbeidsongeschikt is op basis van zijn beroep! Een dekking op basis van het criterium beroepsarbeid biedt dus veel méér zekerheid dan het criterium gangbare arbeid van het UWV! Vraag naar de mogelijkheden.

Actualiteit volgen?

– Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (rechterzijde)
– Volg ons op Twitter: @BaarAdvies
– Of kijk regelmatig op onze Facebook pagina: Baar Advies en ‘vind ons leuk’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.