Onderschat de impact van bedrijfsbrand niet - Baar Advies
17452
post-template-default,single,single-post,postid-17452,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Onderschat de impact van bedrijfsbrand niet

Onderschat de impact van bedrijfsbrand niet

In 2015 is de schadelast van grote branden voor het eerst boven de 700 miljoen euro uitgekomen. De jaarlijkse schadecijfers vormen altijd een goede aanleiding om het brandrisico in uw bedrijf weer onder de aandacht te brengen en na te denken over preventie en verzekeringen. Zeker met het naderende einde van het jaar en het daarbij horende vuurwerk.

Aandacht voor brandpreventie

Uiteraard is brand voorkomen beter dan het bestrijden ervan en het innen van een schadevergoeding. Veel ondernemers denken dat hun preventie goed in orde is. Toch wordt zeker één op de tien bedrijfsbranden veroorzaakt door onachtzaamheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden. Ook brandstichting en onveilig gebruik van elektrische installaties zijn veel voorkomende oorzaken van brand. Het Verbond van Verzekeraars heeft daarom samen met Brandweer Nederland, LTO Nederland, MKB Nederland en VNO-NCW een checklist brand ontwikkeld (www.checklistbrand.nl) . Daar kunt u als ondernemer informatie en instrumenten vinden om brand te voorkomen.

Bedrijfsschade groter dan brandschade

Brand heeft een behoorlijke impact op uw bedrijf. Uiteraard heeft u schade doordat gebouw, inventaris of voorraad in vlammen zijn opgegaan. Ook roet- schroei- en waterschade kunnen een grote kostenpost zijn. Die kosten worden nog wel vergoed als u een goede brandverzekering heeft. Wat veel ondernemers echter niet beseffen, is dat de bedrijfsschade vaak veel groter is dan de brandschade alleen. Zo gaat bij een grote brand in meer dan de helft van de gevallen het bedrijf failliet. Maar ook bij een kleine brand, is er een kans dat uw bedrijf een tijd stil komt te liggen. Uw omzet daalt, maar uw bedrijfskosten lopen gewoon door. U kunt maatregelen treffen om uw bedrijf weer snel voort te zetten, maar dat kan flink in de papieren lopen. Dit soort kosten dekt u het beste af met een bedrijfsschadeverzekering.

Controle van uw verzekeringen

Besteed minstens eenmaal per jaar expliciet aandacht aan de brandrisico’s en brandpreventie in uw bedrijf. Zijn er risicovolle situaties bijgekomen? Weet iedereen wat hij moet doen bij brand? Zijn brandblussers, vluchtroutes en dergelijk in orde? Laat ook uw brandverzekering checken.

Actualiteit volgen?

– Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (rechterzijde)
– Volg ons op Twitter: @BaarAdvies
– Of kijk regelmatig op onze Facebook pagina: Baar Advies en ‘vind ons leuk’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.