Starterslening ook in 2017 verkrijgbaar - Baar Advies
17454
post-template-default,single,single-post,postid-17454,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Starterslening ook in 2017 verkrijgbaar

Starterslening ook in 2017 verkrijgbaar

Goed nieuws voor starters op de woningmarkt. Hoewel het er lang op leek dat de Starterslening per 1 januari 2017 zou verdwijnen, is nu toch besloten om deze voor starters interessante mogelijkheid te laten bestaan. Weliswaar verandert er in de opzet iets aan de Starterslening, maar daar merkt u in de praktijk weinig van.

Wat is een Starterslening

Een Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale aankoopkosten van het eerste huis en het maximale bedrag dat je bij de bank kunt lenen binnen de norm van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het grote voordeel van een Starterslening is dat je over de lening in de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen. Hierdoor zijn de maandlasten in die periode veel lager. Daarmee is de Starterslening dus een bijzondere aflossingsvrije hypotheek. Sinds 2013 mag de hypotheekrente van nieuwe aflossingsvrije hypotheken echter niet langer worden afgetrokken bij de aangifte Inkomstenbelasting. Voor de Starterslening is een tijdelijke uitzondering gemaakt, die op 1 januari 2017 afloopt. Vanaf dat moment moet je ook de Starterslening annuïtair of lineair aflossen.

Nu met Cominatielening

Om het toch mogelijk te maken om de gunstige voorwaarden van de Starterslening binnen de nieuwe regels te gebruiken, wordt in 2017 de zogenoemde Combinatielening geïntroduceerd. Met die Combinatielening betaal je gedurende eerste drie jaar de verplichte aflossing van de Starterslening. De Combinatielening zelf ga je pas na die periode aflossen. Daardoor blijft de Starterslening in de eerste drie jaar vrij van maandlasten. De Combinatielening zelf valt niet onder de NHG. Maar mocht het zo zijn dat je niet aan je betalingsverplichting kunt voldoen, dan neemt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de schuld van de Combinatielening op zich.

Wie komt in aanmerking?

Om voor een starterslening in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen die per gemeente zijn vastgesteld. De gemeente bepaalt tevens de maximale hoogte van de lening. Niet alle gemeenten doen mee aan de regeling. Op de website van de gemeente of het SVn kun je zien of je in aanmerking komt voor de Starterslening.

Actualiteit volgen?

– Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (rechterzijde)
– Volg ons op Twitter: @BaarAdvies
– Of kijk regelmatig op onze Facebook pagina: Baar Advies en ‘vind ons leuk’

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.