Verruiming van de NHG bovengrens 2017 - Baar Advies
17464
post-template-default,single,single-post,postid-17464,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Verruiming van de NHG bovengrens 2017

Verruiming van de NHG bovengrens 2017

De maximale prijs van een woning die met NHG gefinancierd kan worden, is per 2017 gekoppeld aan de gemiddelde woningwaarde. Deze bovengrens gaat per 1 januari, vanwege de stijgende woningwaarde, dus omhoog. Dan kan een woning tot maximaal € 245.000 worden gefinancierd met NHG, waar dat in 2016 nog € 231.132 was.

Nieuwe doelgroepen, starters en ZZP’ers

In het derde kwartaal is het garantievermogen van het waarborgfonds verder toegenomen. Dit heeft te maken met de verdere afname van het aantal verliesdeclaraties door de structurele verbetering op de woningmarkt, die groter was dan de afname in inkomsten uit nieuwe garantieverstrekkingen. Deze ontwikkelingen bieden het WEW de gelegenheid om met een gezonder fonds verder te werken aan een NHG voor specifieke doelgroepen in de woningmarkt, zoals zzp’ers en starters.

Normen en voorwaarden volgen

Jaarlijks stelt het waarborgfonds de ‘Voorwaarden & Normen’ op voor de NHG, die door de Minister voor Wonen en Rijksdienst worden goedgekeurd. De Voorwaarden & Normen voor 2017, waar ook de kostengrens en premie onderdeel vanuit maken, worden deze maand gepubliceerd.

Hypotheekrente & NHG

NHG biedt huizenkopers niet alleen zekerheid, ook zijn bij veel geldverstrekkers de hypotheekrente met NHG beduidend lager is. De bank loopt immers minder risico. Momenteel is er al een hypotheekrente voor 10 jaar met NHG van 1,5 procent.

Actualiteit volgen?

– Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (rechterzijde)
– Volg ons op Twitter: @BaarAdvies
– Of kijk regelmatig op onze Facebook pagina: Baar Advies en ‘vind ons leuk’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.