Waarom een woonlastenverzekering? - Baar Advies
17460
post-template-default,single,single-post,postid-17460,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Waarom een woonlastenverzekering?

Waarom een woonlastenverzekering?

Een woonlastenverzekering kan uitkomst bieden als uw inkomsten dalen vanwege arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Maar is zo’n verzekering wel nodig? Of hebben andere oplossingen de voorkeur? Als uw inkomen daalt, kan het zo zijn dat u uw woning moet verkopen omdat u de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Met een woonlastenverzekering verkleint u dat risico. Deze verzekering keert gedurende een bepaalde periode (een deel van) uw maandelijkse hypotheeklasten uit.

Regelingen door overheid en werkgever

De woonlastenverzekering is vooral een uitkomst als het vangnet bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid klein is. Want hoe is het dan met je inkomsten gesteld? De overheid biedt oplossingen in de vorm van de WIA (arbeidsongeschiktheid) en de WW (werkloosheid). Maar niet iedereen komt in aanmerking voor deze regelingen of de duur ervan is maar kort. Bovendien is ook met deze uitkeringen een inkomensdaling reëel. Vaak hebben werkgevers daarom aanvullende maatregelen getroffen om inkomstendalingen van hun medewerkers te beperken.

Wat kun je zelf doen?

Zijn de uitkeringen die je bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid kunt krijgen onvoldoende? Dan heb je misschien zelf nog mogelijkheden om de inkomensachteruitgang het hoofd te bieden. Heb je bijvoorbeeld een partner met een inkomen die wellicht meer uren kan gaan werken? Of heb je vermogen waar je over kunt beschikken? Dan is het inkomen aangevuld. Een andere oplossing is om te bezuinigen op bepaalde uitgaven.

Verzekeringen

De markt biedt een keur aan woonlastenverzekeringen en de voorwaarden en dekkingen verschillen sterk. Het hangt van persoonlijke wensen af welke verzekering bij je past. Verzeker je bijvoorbeeld alleen arbeidsongeschiktheid of ook werkloosheid? Na hoeveel maanden moet de uitkering ingaan? Moet de verzekering ook uitkeren bij rugklachten of psychische problemen? Bij welke mate van arbeidsongeschiktheid wil je een uitkering ontvangen? En hoe lang wens je een uitkering te ontvangen? Hoe meer je verzekert, des te hoger is de premie. Om zeker te zijn dat je in alle gevallen goed terechtkomt bij een inkomensdaling is het goed om goed over bovenstaande vragen na te denken en natuurlijk kunt je altijd bij ons terecht voor een passend advies.

Actualiteit volgen?

– Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (rechterzijde)
– Volg ons op Twitter: @BaarAdvies
– Of kijk regelmatig op onze Facebook pagina: Baar Advies en ‘vind ons leuk’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.