Een ziekteverzuimverzekering is wel zo gezond! - Baar Advies
19713
post-template-default,single,single-post,postid-19713,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Een ziekteverzuimverzekering is wel zo gezond!

Een ziekteverzuimverzekering

Een ziekteverzuimverzekering is wel zo gezond!

Een ziekteverzuimverzekering voor loondoorbetaling van zieke medewerkers

Een zieke medewerker. Iedere werkgever krijgt vroeg of laat een keer hiermee te maken. Het is dan prettig om verzekerd te zijn voor de kosten van de wettelijke loondoorbetalingsverplichting. Zeker in het geval van langdurig zieke medewerkers. U moet immers twee jaar lang een groot deel van het loon doorbetalen. Met een verzuimverzekering, ook wel ziekteverzuimverzekering genoemd, vangt u deze kosten op.

Is zo’n verzuimverzekering niet erg duur?

Rond de 230 Euro per dag kost het u als ondernemer om verzekerd te zijn tegen de kosten van (langdurig) ziekteverzuim. Is dit duur? Het is uiteraard een open deur om te stellen dat iedere verzekering waar je geen aanspraak op doet altijd als duur wordt ervaren. Wat nu als u hem niet afsluit?

Heeft u de rekensom al eens gemaakt?

Afhankelijk van een mogelijke cao waarmee u rekening dient te houden moet u als werkgever minimaal 70% van het salaris doorbetalen. De kosten die er dan nog bij komen zijn die voor vervangend personeel. Het werk gaat immers door. De vervanger is vaak niet meteen op volle kracht actief waardoor een inwerk traject ook extra kosten met zich meebrengt. En u dient rekening te houden met extrakosten voor een integratietraject voor de terugkerende medewerker. Dit alles nog los van de tijd die u er zelf extra mee bezig bent.

Vanaf wanneer moet u eigenlijk gaan doorbetalen?

De wet staat u toe om twee wachtdagen aan te houden welke een werknemer niet doorbetaald krijgt. Dit om het korte ziekteverzuim (de baaldagen en katerdagen) te ontmoedigen en voorkomen. Deze wachtdagen moeten wel in de CAO staan of in de arbeidsovereenkomst verwerkt zijn.

Welke dekking biedt een verzuimverzekering?

Een verzuimverzekering dekt een percentage van het loon. Afhankelijk van met de werknemer gemaakte afspraken ligt dit percentage tussen de 70 en 100 procent. Het is overigens mogelijk om het dekkingspercentage van het eerste en tweede jaar aanpassen. Ook bestaat de mogelijkheid om de werkgeverslasten mee te verzekeren, denkt u hierbij aan de loonheffingen en premies.

Hoe wordt de premie van een verzuimverzekering bepaald?

De hoogte van de premie is een bepaald percentage van de totale loonsom van al uw personeel. Er wordt hierbij gekeken naar:

  • de sector waarin u actief bent;
  • de samenstelling van uw personeelsbestand;
  • het ziekteverzuimverleden van uw personeel;
  • de eventuele abonnementskosten voor een arbodienst.

Voorkom financiële tegenslagen en laat ons u adviseren

Het afsluiten van een passende verzekering zorgt niet alleen voor een afdekking van het ondernemersrisico op dit punt maar brengt ook bewustwording en focus met zich mee om ziekteverzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Maak een afspraak met ons dan kunnen wij u adviseren over een passende verzuimverzekering. Of vul een aanvraag in dan nemen wij contact met u op ten behoeve van een duidelijke offerte.

Roland Baar

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Roland Baar
Erkend Financieel Adviseur

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.