MfN Mediator Baar Advies zoekt naar oplossingen bij conflicten
20179
post-template-default,single,single-post,postid-20179,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Inge Verschuur is geregistreerd MfN Mediator

MfN mediation

Inge Verschuur is geregistreerd MfN Mediator

Inge Verschuur is geregistreerd MfN Mediator

En er wordt steeds meer gebruik van gemaakt

Uit actuele cijfers van een onderzoeksbureau, dat in opdracht van de MfN onderzoek heeft gedaan, blijkt dat er in Nederland steeds vaker gebruik wordt gemaakt van mediation. Ten opzichte van tien jaar geleden is het daadwerkelijke gebruik van mediation zelfs meer dan verdubbeld. Het gaat hierbij meestal om conflicten met partners, buren, leveranciers en werkgevers.

(Bron Panteia: De Nederlandse Mediationmarkt 2019)

Bekendheid van mediation neemt toe

De helft van het aantal ondervraagden zegt bekend te zijn met mediation alleen kiest men er niet snel voor. Bij een conflict wordt er eerst gedacht aan de rechtsbijstandsverzekering, dan aan een advocaat en pas in derde instantie aan een mediator. Wellicht dat dit de komende jaren gaat veranderen want van de zaken die een mediator afhandelt wordt 75% afgerond met een vaststellingsovereenkomst of een schriftelijke eindovereenkomst.

Waarin onderscheidt een MfN Mediator zich?

MfN-registermediators handelen in conflictsituaties met beheersing en borging van een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Bijna twee derde van mediators hecht daarnaast veel waarde specialisaties, aantekeningen en accreditaties. Per 2012 zijn de registratie- en onderhoudseisen van het MfN-register verzwaard om een professionele kwaliteitsstandaard neer te zetten voor de beroepsgroep. Iedere MfN-registermediator is vanaf dat jaar verplicht om een minimaal aantal zaken te doen om ingeschreven te blijven.

Wat zijn de belangrijkste redenen om een mediator in te schakelen?

De deelnemers aan het onderzoek gaven aan dat de belangrijkste redenen om een mediator in te schakelen zijn:

  • de relatie met de andere partij in stand willen houden, te verbeteren dan wel goed te beëindigen;
  • eigen voorkeur;
  • advies van derden.

Conflict? Overweeg dan voortaan mediation als eerste oplossing!

Overweegt u na het zien van de video en het lezen van dit bericht de inzet van mediation om een conflict op te lossen? Maak dan een afspraak bij ons op kantoor. Het eerste gesprek is voor onze rekening.

Inge Verschuur

Andere vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Inge Verschuur
Register Mediator

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.