Niet scheiden door corona

Niet scheiden door corona

Niet scheiden door corona

Bewaar in ieder geval de rust

In coronatijd merk ik dat veel scheidingswensen maar ook de hulpvraag om de relatie goed te krijgen, uitgesteld worden en stellen dus niet scheiden door corona. Veel stellen zien als een huis op tegen de kosten van de scheiding in deze onzekere tijden. Sommige zijn hun baan kwijtgeraakt door corona of hebben hun inkomen zien dalen en wachten daarom totdat de situatie op financieel gebied weer wat beter is.

Waar kun je heen?

Wat zeker meespeelt is ook het feit dat het momenteel niet makkelijk is om huisvesting te vinden. De huizenprijzen zijn gestegen tot recordhoogte, huurwoningen zijn schaars en daarbij zijn hypotheekverstrekkers kritisch bij het verstrekken van nieuwe hypotheken. Niet scheiden door corona maar uitstellen is dan een voor de hand liggende optie.

Maar de relatie staat onder druk, wat nu?

Het gevolg van uitstellen is dat er thuis veel spanning en stress is en dat is voor het hele gezin ongezond. Een sneer hier, een sneer daar en zelfs huisdieren trekken zich terug omdat de spanning hen te veel wordt. Hoe heftig is dat?

Wees wel in de tussentijd het goede voorbeeld

Kinderen kopiëren het gedrag van jullie als ouders, onbewust. Zij weten niet beter: zo heb je een relatie! Dus later zullen zij dit onbewust geleerde, in de praktijk toepassen. De vraag die dan rijst, is hoe kunnen zij zelf een gelukkige relatie hebben als zij jullie voorbeeld gaan volgen? Dit kan en moet echt anders. Hulp vragen is een kracht en hoe mooi is het, dat geleerde lessen van ouders een voorbeeld zijn voor de kinderen?

Ongelukkige tijd betekent niet dat de relatie voorbij is

Dat de relatie nu niet lekker loopt, betekent echter niet dat de relatie voorbij moet zijn. Sterker nog: hoe meer woordenwisselingen er zijn, hoe groter de kans, dat jullie liefde er nog is maar dat er een gemis is in de relatie. Ik voel me niet gezien en gehoord, dat is vaak de onderliggende behoefte.

De rust herstellen

Komt het bovenstaande je bekend voor? Dan kan ik als relatie-mediator juist handvatten aangeven om voorlopig de rust te herstellen. En zo’n traject duurt niet lang: in 3-5 sessies ontdekken of jullie er nog zijn? En zijn jullie er onverhoopt toch niet, dan weet je dat je de juiste keuze maakt om de ander los te laten. Dit alleen al brengt rust en rust is goud waard, in elk gezin.

Wil je de negatieve sfeer doorbreken? Maak een afspraak en kom aan tafel. Hoe de toekomst eruit moet zien, zien jullie al snel. Of dat nou samen of apart is, de rust kan terugkomen.

Inge Verschuur

Andere vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Inge Verschuur
Register Mediator

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.