BKR registratie opvragen is eenvoudig

BKR registratie opvragen

BKR registratie opvragen is eenvoudig

BKR registratie is eenvoudig op te vragen

Het krijgen van een lening is afhankelijk van je kredietregistratie

Denk je dat je alleen in het register van het Bureau Krediet Registratie (BKR) wordt opgenomen als je schulden hebt? Dit klopt alleen als je je beseft dat een uitgestelde lening of de mogelijkheid tot rood staan ook als schuld wordt geregistreerd. Ook een private lease zorgt voor een registratie bij de BKR. Van het maandelijkse leasebedrag wordt 65% als lening gezien.

Na beëindiging lening nog vijf jaar zichtbaar

Na beëindiging van een lening blijven de gegevens vijf jaar zichtbaar bij het BKR. Dit hoeft geen probleem te geven bij een hypotheekaanvraag als er maar geen aantekeningen bij zijn gekomen van betalingsachterstanden tijdens de looptijd. Aantekeningen over betalingsachterstanden kunnen voor problemen zorgen bij het aanvragen van een lening. Zelfs als de betreffende lening al is afgelost.

Weet jij hoe je bij de BKR te boek staat?

Op de website van de BKR kun je jouw registratie gratis inzien. Je kunt inloggen op jouw eigen account. De eerste keer wordt je gevraagd om je te identificeren. De BKR gebruikt daarvoor de iDIN identificatiemethode. Dit is een dienst van de banken waarmee je jezelf bij andere organisaties kunt identificeren met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van je bank.

Wat als je een negatieve registratie hebt?

Wanneer blijkt dat je een (onterechte) negatieve registratie hebt dan is dit niet onomkeerbaar. Het kan een fout zijn van de organisatie die deze je deze negatieve registratie heeft bezorgd. Je kunt dan het beste met die organisatie contact opnemen met het verzoek dit terug te draaien. Indien zij hiertoe niet bereid zijn en je blijft van mening dat de registratie onterecht is dan heeft de BKR een geschillencommissie waaraan je jouw geval kunt voorleggen.

Kom je er niet uit?

Leningen worden altijd geregistreerd bij de BKR. Het wel of niet krijgen van een volgende lening is afhankelijk van eerdere leningen die je hebt afgesloten. Met de toetsing die wordt gedaan word je feitelijk beschermd tegen overkreditering. Zeg maar meer schuld dan dat jij je kunt permitteren. Wanneer je gegevens niet juist blijken te zijn kan dit in je nadeel werken. Check daarom wat er van je geregistreerd is voordat je financiële plannen maakt. Vind je dit lastig of lukt het niet? Laat ons je dan helpen.

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.