Bankspaarhypotheek

Bankspaarhypotheek

Het grote voordeel van een Bankspaarhypotheek? Ten eerste biedt het zekerheid! Met een Bankspaarhypotheek heeft u aan het einde van de looptijd genoeg gespaard om de hypotheekschuld (gedeeltelijk) af te betalen. U hoeft echter geen zorgen over eventueel te dichten gaten te maken. Nee, de maandelijkse spaarinleg is genoeg om de hypotheeklasten te dragen. Hoe werkt deze hypotheek?

Werking

Bij deze hypotheekvorm draait het om het sparen en op een geblokkeerde spaarrekening als aflossing van de hypotheekschuld. Het is een combinatie van een hypothecaire geldlening met een bankspaarrekening. De totale maandelijkse lasten bestaan uit een inleg gedeelte en een rentegedeelte.

Voordelen

Bankspaarhypotheken hebben verschillende voordelen. Hier een overzicht:

  • De maandlasten zijn vaste bedragen per maand en bestaan uit inleg- en rente gedeelte
  • Aflossing tijdens de looptijd is niet verplicht
  • Het spaargedeelte valt in box 1 en rendeert belastingvrij
  • Losse overlijdensrisico verzekering, waardoor dekking en premie vaak gunstig is
  • Periodieke rentefluctuaties worden opgevangen en hebben weinig invloed op de maandelijkse lasten
  • 100% zekerheid van het op te bouwen kapitaal en 100% zekerheid van aflossen
  • Maximale fiscale voordelen

Overlijdensrisico verzekering

In de regel worden Bankspaarhypotheken afgesloten met een overlijdensrisicoverzekering. Anders dan bij een Spaarhypotheek is dit geen vast onderdeel van de maandelijke inleg op de bankspaarrekening. Het betreft namelijk geen verzekering. Je kan bij een Bankspaarhypotheek dus samen met de hypotheekadviseur kijken welke overlijdensrisico verzekering het beste past bij jou persoonlijke plaatje. Aangezien er behoorlijk wat prijsverschil is tussen de verschillende verzekeraars is hier een mooi voordeel te behalen. Je bent namelijk niet verplicht om de overlijdensrisico verzekering bij dezelfde verzekeraar te sluiten als waar je de hypotheek hebt en/of de bankspaarrekening. Vraag de hypotheekadviseur naar de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de overlijdensrisico dekking.

Bankspaarhypotheek afsluiten?

Op het gebied van Bankspaarhypotheken werken wij samen met o.a. onderstaande aanbieders. Interesse in een Bankspaarhypotheek? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Heeft u vragen?

Bel mij of één van mijn collega’s gerust op 035 – 577 9661 indien u vragen heeft over hypotheken.

Patrick Brands
Financieel Advies