Beleggingshypotheek

Beleggingshypotheken

Voor diegene die risico’s durven nemen is er de beleggingshypotheek. Met deze hypotheekvorm is het mogelijk goede rendementen te draaien en een groot geldbedrag over te houden waarmee de hypotheekschuld afgelost kan worden. Maar – zeker in deze tijd – blijkt wel dat het ook zomaar anders kan zijn. En dan blijft u met een restschuld zitten!

Werking

Beleggingshypotheken – de naam zegt het al – is een hypotheek waarbij een kapitaal wordt opgebouwd aan de hand van beleggingen. De maandlasten bestaan uit een rente- en een inleg gedeelte. Met de inleg voor beleggingen bouwt u een beleggingstegoed op. Aangezien er niet wordt afgelost tijdens de looptijd van beleggingshypotheken, gelden ook voor deze hypotheekvorm maximale fiscale voordelen.

Voordelen

Beleggingshypotheken hebben verschillende voordelen. Hier een overzicht:

  • Geen aflossing tijdens looptijd
  • Vaste maandlasten

Kanttekeningen

Er zijn een aantal kanttekeningen bij  beleggingshypotheken te plaatsen, als volgt:

  • Grote risico’s
  • Onzekere opbouw kapitaal, bedrag kan onvoldoende zijn om hypotheek schuld af te lossen

Spaar- en beleggingshypotheek

Een moderne variatie op de ‘traditionele’ beleggingshypotheek is de spaar- beleghypotheek. Hierbij bestaan de maandelijkse lasten uit een rente-, spaar- en inleggedeelte. Deze hypotheekvorm is geschikt voor diegene die deels risico durven te nemen, maar toch een bepaalde zekerheid willen door kapitaal op te bouwen. Vraag onze hypotheek adviseur naar de mogelijkheden.

Beleggingshypotheek afsluiten?

Op het gebied van beleggingshypotheek werken wij samen met o.a. onderstaande aanbieders. Interesse in een beleggingshypotheek? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Heeft u vragen?

Bel mij of één van mijn collega’s gerust op 035 – 577 9661 indien u vragen heeft over hypotheken.

Patrick Brands
Financieel Advies