Hypotheekgesprek

Hypotheekgesprek voorbereiding

Goede voorbereiding hypotheekgesprek

Bekijk de animatie (110 sec) om te zien hoe u zich het beste kunt voorbereiden op een hypotheekgesprek bij Baar Advies.

Wij beschikken over een vergunning om te adviseren en te bemiddelen in financiële producten en diensten van diverse aanbieders. En geven u graag – geheel vrijblijvend – advies op het gebied van hypotheken.

Compleet beeld

Tijdens een hypotheekgesprek proberen wij samen met u een zo compleet mogelijk beeld van uw mogelijkheden te vormen. Op basis hiervan kunnen wij u passende keuzen aanbieden van verschillende hypotheekverstrekkers. Na het gesprek weet u precies wat de mogelijkheden zijn.

Na het gesprek weet u precies:

 • of uw wensen haalbaar zijn;
 • op welke manier deze ingevuld kunnen worden;
 • wat uw maandlasten zullen zijn.

Uw voorbereiding

Om u goed te kunnen informeren hebben wij de volgende informatie van u nodig. Wij verzoeken u daarom om kopieën van de volgende documenten mee te nemen naar de afspraak:

 • een geldig legitimatiebewijs;
 • een recente salarisstrook;
 • uw Uniform Pensioenoverzicht (nl);
 • (indien van toepassing) overzichten van leningen en kredieten;
 • (indien u die al heeft) een werkgeversverklaring;
 • de laatste drie IB aangiften of jaarrekeningen (indien u een onderneming heeft).

Al bezig met de aankoop van een woning?

Wanneer u al bezig bent met de aankoop van een woning dan vragen wij u ook nog de volgende zaken mee te nemen:

 • de gegevens van de betreffende woning;
 • (zo mogelijk) het voorlopig koopcontract.

Denk vooral na over uw toekomst

Ter voorbereiding is het tevens raadzaam om een keer goed na te denken over uw toekomst. Welke levensgebeurtenissen staan er mogelijk nog op stapel die van invloed kunnen zijn op uw financiële situatie? Wij nemen dit namelijk graag mee in het gesprek. Alleen op die manier kunnen wij bijdragen aan uw onbezorgde thuis!

Wilt u uw hypotheek oversluiten?

Indien geen woning gaat kopen maar uw hypotheek wil oversluiten dan vragen wij u ook om de gegevens van uw huidige hypotheek mee te nemen. Bekijk de animatieom te zien wat oversluiten eigenlijk inhoudt en of het misschien interessant voor u is.

Hypotheek aanbieders

De markt kent veel aanbieders van financiële producten en diensten. Wij werken met speciale vergelijkingsprogramma’s die het mogelijk maken om een objectieve analyse te maken van nagenoeg de gehele markt. Uit al deze aanbieders zullen wij een aanbod selecteren dat goed past bij uw persoonlijke wensen.

Deze vergelijking maken wij op basis van een groot aantal factoren. Natuurlijk valt daar de hoogte van de premie onder. Maar ook de kwaliteit van de voorwaarden en de ervaring met de instelling hoe die zich opstelt indien een beroep wordt gedaan op een uitkering. Omdat wij op deze wijze werken, kunnen wij als een ongebonden, objectieve bemiddelaar voor u optreden en u van een geheel vrijblijvend advies voorzien.

Heeft u vragen?

Laat een van onze experts u helpen bij uw hypotheek.