Krediethypotheek

Krediethypotheek

Een krediethypotheek is een hypotheek op basis van een doorlopend krediet. De waarde van een huis is de zekerheid voor de bank. Zit er een ruime overwaarde op het huis en er is een geldlening nodig? Dan is het wellicht goedkoper en verstandiger om een krediethypotheek – in plaats van een persoonlijke lening – af te sluiten! Krediethypotheken – ook wel rekening courant hypotheek genoemd – zien we onder andere als geldlening voor een verbouwing, pensioen of andere tijdelijke oplossingen.

Werking

De waarde van de woning is – zoals gezegd – het onderpand voor een verruiming van een krediet. Binnen de afgesproken financieringsregeling is het mogelijk om naar eigen inzicht geld op te nemen en af te lossen. Is er geld nodig dan wordt er opgenomen en bij een meevaller kan er op de krediethypotheek afgelost worden. Let op: de rente is niet altijd aftrekbaar. Wordt de hypotheek aangewend voor verbouwing of onderhoud van de woning dan wel. Voor consumptieve leningen is de rente niet langer aftrekbaar.

Voordelen

Krediethypotheken hebben verschillende voordelen. Hier een overzicht:

  • Flexibele hyotheekvorm
  • Lage rente in vergelijking tot bijvoorbeeld een persoonlijke lening
  • Er is geen aflossingsplicht

Kapitaalverzekering

Het kan zijn dat de geldverstrekker vraagt om het afsluiten van een kapitaalverzekering alvorens een krediethypotheek te verstrekken. Vraag onze hypoteek adviseur naar de mogelijkheden.

Krediethypotheken afsluiten

Op het gebied van krediethypotheken werken wij samen met o.a. onderstaande aanbieders. Interesse in een krediethypotheek? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Heeft u vragen?

Bel mij of één van mijn collega’s gerust op 035 – 577 9661 indien u vragen heeft over hypotheken.

Patrick Brands
Financieel Advies