Levenhypotheek

Levenhypotheek

Bij een levenhypotheek wordt er – op basis van een levensverzekering – gespaard voor de aflossing. De grote voordelen van deze hypotheekvorm? Maximaal voordeel van fiscale mogelijkheden en de lasten per maand staan vast! Geen fluctuaties overeenkomstig rentestijging of –dalingen. Nee, je weet precies waar je iedere maand aan toe bent!

Werking

Bij een levenhypotheek is een levensverzekering de basis voor de hypotheek aflossing. De maandelijkse lasten bestaan uit rente en premie. De uitkering van de levensverzekering (bij leven en welzijn of bij overlijden) is – aan het einde van de looptijd – het aflossingbedrag van de hypotheekschuld. Let op: er zijn geen garanties voor de hoogte van de uitkering. Het rendement dat een verzekeraar met de premies haalt, bepaalt het uiteindelijke uitkeringsbedrag.

Voordelen

Levenhypotheken hebben verschillende voordelen. Hier een overzicht:

  • De maandelijkse lasten staan vast en bestaan uit premie plus rente
  • Maximaal voordeel van de fiscale mogelijkheden
  • Geen aflossingsplicht tijdens de looptijd
  • De uitkering van de kapitaalsverzekering is belastingvrij

Uitkering garantie

Bij een levenhypotheek wordt in de regel gerekend met een vaste rekenrente van 3%. Dit is een soort van gegarandeerde rentevergoeding op het spaargedeelte van de hypotheek. Dit principe geeft een uitkeringsgarantie van circa 60 tot 70%. De rest is dus afhankelijk van het rendement dat de verzekeraar heeft bewerkstelligd.

Levenhypotheek afsluiten

Op het gebied van levenhypotheken werken wij samen met o.a. onderstaande aanbieders. Interesse in een levenhypotheek? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Heeft u vragen?

Bel mij of één van mijn collega’s gerust op 035 – 577 9661 indien u vragen heeft over hypotheken.

Patrick Brands

Financieel Advies