Lineaire hypotheek

Lineaire hypotheek

Net als de annuïteitenhypotheken is een hypotheek , één van de klassiekers onder de hypotheekvormen. Lineaire hypotheken worden tegenwoordig niet veel meer afgesloten mede dankzij de minimale fiscale voordelen. Toch is het in sommige gevallen interessant om voor een lineaire hypotheek te kiezen. Met name als renteaftrek (bijvoorbeeld box III leningen) niet mogelijk is.

Werking

Een hypotheek kent maandelijkse aflossing- en rentebedragen. Het bedrag voor aflossing staat maandelijks vast. Het rentebedrag niet. Door deze constructie zijn de maandelijkse lasten in het begin erg hoog. In de loop van de tijd worden de maandelijkse lasten minder omdat er wordt ingelost op de hypotheekschuld.

Voordelen

Lineaire hypotheken kennen verschillende voordelen. Hier een overzicht:

  • Vaste looptijd
  • Periodieke aflossing
  • Geen restschuld, de hypotheek wordt compleet afgelost
  • Steeds lagere maandlasten

Kanttekeningen

De kanttekeningen voor een lineaire hypotheek zijn als volgt:

  • Fiscale voordelen zijn minimaal
  • Hoge maandelijkse lasten in de beginperiode

Box III leningen

Zoals gezegd kunnen hypothecaire leningen op basis van lineaire aflossing interessant zijn wanneer het de zogenaamde box III leningen betreft. Vraag onze hypotheek adviseur naar de mogelijkheden.

Lineaire hypotheek afsluiten?

Op het gebied van hypotheken werken wij samen met onder andere onderstaande aanbieders. Interesse in een lineaire hypotheek? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Heeft u vragen?

Bel mij of één van mijn collega’s gerust op 035 – 577 9661 indien u vragen heeft over hypotheken.

Patrick Brands
Financieel Advies