E-bike verzekering is meer dan een fietsverzekering
21433
page-template-default,page,page-id-21433,page-parent,page-child,parent-pageid-34,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

E-bike verzekering

E-bike verzekering

De elektrische fiets (e-bike) wordt steeds populairder. Volgens recent onderzoek rijden er in Nederland inmiddels 3,9 miljoen rond. De e-bike is gemiddeld aanmerkelijk duurder dan een gewone fiets en daardoor helaas ook zeer gewild bij fietsdieven. Het is daarom verstandig om bij aanschaf meteen een verzekering af te sluiten.

Zaken om op te letten bij een E-bikeverzekering

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten bij het afsluiten van een E-bikeverzekering:

 • Dekt de verzekering schade bij diefstal?
 • Dekt de verzekering ook schade die ontstaat door een aanrijding?
 • Is de accu meeverzekerd?
 • Keert men dagwaarde of een bepaalde maximale vergoeding uit?
 • Wordt er een pechhulpservice mee aangeboden?

Opties m.b.t. de premieopbouw zijn anders dan bij gewone fietsen

De premie voor een E-bike is niet alleen afhankelijk van de gewenste dekking en aanschafprijs, maar ook van de woonplaats. De grote steden zijn het duurst.

Qua gewenste dekking zijn er drie bepalende zaken:

 • Dekking van de accu
  Het belangrijkste verschil ten opzichte van ‘normale’ fietsverzekeringen, is dat de schade aan de gevoelige accu is gedekt. De meeste verzekeraars gaan er vanuit dat de accu steeds minder gaat presteren na verloop van tijd en schrijven af op de waarde van de accu. Schade aan de accu, die je op basis van de leeftijd van de accu kunt verwachten, valt niet onder de dekking.
 • Pechhulpdekking
  Omdat je ook stil kan komen te staan, omdat jouw hagelnieuwe accu leeg is, voordat je op de plek van bestemming bent. Bij de meeste verzekeraars geldt de pechhulp alleen voor Nederland, maar ook op uw (tijdelijk) vakantieadres in Nederland.
 • GPS Technologie
  Bijna alle nieuwere E-bike modellen zijn tegenwoordig uitgerust met een track & trace chip, waardoor het mogelijk wordt de locatie van een gestolen fiets via gps te achterhalen. Wanneer jouw E-bike hierover beschikt kan dit schelen in je maandpremie. Er zijn namelijk verzekeraars die premiekorting geven, wanneer jouw E-bike een erkend track & trace systeem heeft.

Laat ons je voorstel doen

Laat het je niet afschrikken door alle bovenstaande keuzemogelijkheden. Je kunt een E-bike verzekering direct bij ons aanvragen. Klik op onderstaande button en vul de aanvraag in. De eerstvolgende werkdag komen wij er bij je op terug en tot dat moment val je in ieder geval in de voorlopige dekking voor de ingevulde opties.

E-bike verzekering afsluiten

E-bike verzekering nodig? Je kunt hem aanvragen via onderstaande button.

Jouw E-bike heeft dan meteen voorlopige dekking vanaf de opgegeven datum.

E-bike verzekering