Levensverzekering

Levensverzekering

De naam zegt het al: het is een verzekering op of betreffende uw leven. Bij een levensverzekering is de uitkering afhankelijk van een bepaalde datum en of de verzekerde dan wel of niet in leven is. Levensverzekeringen worden vaak afgesloten in combinatie met een hypotheek of pensioen.

Verzekeringsvormen

De meest gebruikelijke vormen van levensverzekeringen zijn de overlijdensrisicoverzekering en de gemende verzekering.

 • Overlijdensrisicoverzekering
  Bij de overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar alleen uit als een persoon binnen de looptijd komt te overlijden. Leeft diegene nog bij de einddatum dan wordt er niets uitgekeerd en is de premie inleg verloren.
 • Gemengde verzekering
  Bij de gemengde verzekering wordt altijd uitbetaald. Zowel bij overlijden van de verzekerde voor de einddatum als bij het in leven zijn op de einddatum. Deze verzekering is duurder dan de andere verzekeringsvormen.

Gelijkblijvende of dalende uitkering?

Wilt u dat het uitgekeerde bedrag bij overlijden altijd gelijk blijft of wilt u dat het tijdens de duur van de verzekering annuїtair of lineair daalt?

 • Gelijkblijvend
  De gelijkblijvende uitkering blijft de hele verzekering gelijk en wordt niet lager. Uw nabestaanden krijgen dus een vast bedrag uitgekeerd.
 • Annuïtair dalend
  De annuїtair dalende uitkering daalt ieder jaar met een bedrag gekoppeld aan een annuïteitspercentage waarmee het bedrag daalt. Uw nabestaanden krijgen het bedrag uitgekeerd dat op het moment van overlijden is verzekerd.
 • Lineair dalend
  De lineair dalende uitkering daalt ieder jaar met een vast bedrag. Uw nabestaanden krijgen het bedrag uitgekeerd dat op het moment van overlijden is verzekerd.

Levensverzekering afsluiten

Op het gebied van levensverzekeringen werken wij samen met diverse verzekeraars. Interesse in een levensverzekering? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Niet roker?

Bent u langer dan 24 maanden gestopt met roken of heeft u nooit gerookt? Dan komt u in aanmerking voor een niet-rokerstarief. Vul hiervoor onze niet-rokersverklaring in. Bij het opvolgen van uw offerte aanvraag kunnen wij hier dan rekening mee houden.