Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Het is niet iets waar je graag mee bezig bent tijdens het leven: je uitvaartverzekering. Toch bespaart het de nabestaanden een hoop zorgen als je er één keer goed over nadenkt en dit goed regelt. Immers als het moment daar is, dan moeten zij in zo’n korte tijd toch al zoveel regelen. Het is dan niet alleen prettig dat je goed verzekert bent maar ook dat deze verzekering de uitvaart dekt die je zelf wenst.

Wat voor een uitvaart wilt u verzekeren?

Dit is de eerste vraag die je jezelf dient te stellen voordat je een uitvaartverzekering afsluit. Wat zijn je persoonlijke wensen met betrekking tot je uitvaart? Pas als je dit duidelijk hebt, kunnen de kosten worden ingeschat. Om het je makkelijk te maken is er een speciale ‘uitvaartkostenmeter’ ontwikkeld. Hiermee kun je niet alleen de hoogte van het te verzekeren bedrag bepalen maar leg je tegelijk ure wensen vast. Je doet dit door de inventarisatie als pdf te downloaden* en op te slaan.

*Er bestaat de mogelijkheid om je naam in te vullen en eventueel die van je adviseur. Deze informatie komt alleen op het pdf document te staan zodat duidelijk is dat het jouw wensen betreft. Deze gegevens, evenals ure keuzes worden nergens opgeslagen.

Verzekeringsvormen

Bij uitvaartverzekeringen zijn verschillende verzekeringsvormen te onderscheiden namelijk:

 • Natura verzekering, waarbij de zorg omtrent je uitvaart volledig uit handen wordt genomen van de nabestaanden. De uitkering vindt plaats in de vorm van dienstverlening.
 • Kapitaalverzekering, welke een vastbedrag uitkeert aan de nabestaanden voor het financieren van je uitvaart.
 • Mix van beiden (kapitaal- plus naturaverzekering).

Voordelen natura verzekering

 • Lage maandlasten, zeker als je jong begint
 • Nabestaanden hebben minder zorg (minder dingen te regelen)
 • Het basispakket regelt de kist, de verzorging en de opbaring van de overledene en eventuele extra diensten afhankelijk van de verzekeraar
 • Bijverzekeren voor extra diensten is mogelijk

Voordelen kapitaalverzekering

Kapitaal vrij besteedbaar voor nabestaanden

 • Flexibele verzekering

Nadelen natura verzekering

 • Er kunnen extra kosten zijn voor de nabestaanden indien producten of diensten niet in het verzekerde pakket vallen

Nadelen kapitaalverzekering

 • Nabestaanden moeten veel zelf regelen voor jouw uitvaart.
 • De maandlasten zijn hoger.

Derde optie: een mix van beiden

Wanneer je heel duidelijk weet wat je wilt dan is een derde optie ook nog een overweging en dat is een mix van beide verzekeringsvormen. Wij adviseren je er graag over. In alle gevallen is het verstandig om eerst met de ‘uitvaartkostenmeter‘ je wensen te inventariseren. Bij een advies gesprek lopen wij deze ook eerst met je door om tot de beste aanbieding te komen.