Beroepsaansprakelijkheid verzekeren? | Baar Advies
20979
page-template-default,page,page-id-20979,page-child,parent-pageid-20833,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Beroepsaansprakelijkheid

Beroepsaansprakelijkheid

Hoeveel risico loop je als adviseur?

Als consultant probeer je voor je cliënten het verschil te maken op het gebied van jouw expertise. Je geeft advies op het gebied van strategie, personeelsbeleid, compliance of ten behoeve van de manier waarop de organisatie is ingericht. Wanneer het goed uitpakt betekent dit vaak een positieve ontwikkeling voor de onderneming van je opdrachtgever. Maar wat als ondanks jouw vakkundigheid en zorgvuldigheid een advies compleet verkeerd uitpakt of wanneer de opdrachtgever andere verwachtingen bleek te hebben?

Aansprakelijk gesteld worden

Allereerst hebben wij een vrijblijvend oriëntatiegesprek met elkaar. Tijdens het gesprek bespreken wij je persoonlijke situatie en de mogelijkheden die wij je kunnen bieden. En welke kosten hieraan verbonden zijn.

Aan de hand van het oriëntatiegesprek zullen wij, na je akkoord, je gegevens verder inventariseren en een adviesrapport voor je opstellen. Hierin verwerken wij onder andere ons advies met betrekking tot de samenstelling van je verzekering. Wij zullen de markt voor je verkennen en op basis van voorwaarden en premie een passend voorstel aan je doen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt uitkomst

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat een claim in verband met zuivere vermogensschade nog jarenlang van invloed is op je financiën. Hiermee word je niet jaren achtervolgd door de gevolgen van een onjuist advies, vergissing of nalatigheid. Dat het jou en jouw opdrachtgever overkomt is al vervelend genoeg.

Zorg altijd voor goede leveringsvoorwaarden

Een groot deel van het risico bij consultancy kan worden afgevangen met goede leveringsvoorwaarden. Zorg dat die van jou in orde zijn en check regelmatig of ze de verwachtingen van jouw opdrachtgevers nog goed managen. Het is daarbij ook belangrijk dat je aantoonbaar je leveringsvoorwaarden moet hanteren in relatie met de opdrachten. Helemaal alle risico uitsluiten zal ook met goede leveringsvoorwaarden mogelijk zijn. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering blijft echter altijd van belang!

Drie andere redenen voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Naast het afdekken van verwachtingen met de leveringsvoorwaarden zijn er drie goede redenen om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten:

  • Verweerskosten zijn vaak erg hoog
    Wanneer je een keer aansprakelijk wordt gesteld zijn de verweerskosten een omvangrijke kostenpost. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je niet alleen gedekt voor het schadebedrag maar ook voor de kosten die gemaakt worden om verdediging te voeren tegen (onterechte) claims.
  • Jouw eigen reputatieschade kan groot zijn
    Een claim aan je broek krijgen is al vervelend genoeg. Al helemaal wanneer dit je in een branche actief bent waar iedereen elkaar kent. Er zijn verzekeraars die jouw mogelijke reputatieschade – onder voorwaarden – meeverzekeren.
  • Tastbare professionaliteit
    Het hebben van een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering straalt professionaliteit uit. Er zijn opdrachtgevers die eisen dat de consultant waarmee zij een overeenkomst aangaan een verzekering hebben. Je hebt er dan maar beter een.

Vermijd overlap in dekking

Wanneer je overweegt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten let er dan op dat er geen overlap is met andere zakelijke verzekeringen. Bij verschillende verzekeraars zijn er ook combinaties mogelijk die kostentechnisch voordeliger uit kunnen pakken.

Check met regelmaat je verzekeringen

Schakel ons in om je huidige verzekeringspakket eens tegen het licht te houden. Wellicht kunnen wij je een goed aanbod doen en wordt je dekking beter en/of de premie lager.

Verzekeringen afsluiten

Op het gebied van verzekeringen werken wij samen met verschillende aanbieders. Voor de informatie over een specifieke verzekering klik je hieronder op één van de verzekeringen.

Rick van Dijkhuizen

Meer vragen?

Neem dan gerust direct contact met mij of één van mijn collega’s
op 035-5779661.

Rick van Dijkhuizen
Adviseur Schade- en Inkomensverzekeringen