Cyberverzekering afsluiten? | Baar Advies
21759
page-template-default,page,page-id-21759,page-child,parent-pageid-20833,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Cyberverzekering

Cyberverzekering

Hoeveel risico loop je met je onderneming?

Voor de cyberverzekering werken wij o.a. samen met verzekeraar Hiscox. Zij waren de eerste die in Nederland met een cyberverzekering op de markt kwamen en hebben hun sporen op dit gebied ruimschoots verdiend. Je krijgt assistentie van ervaren security- en privacy-professionals, met wereldwijd bereik en uitgebreide expertise, die werken volgens een gedegen incident response-plan. Zij helpen je bijvoorbeeld databases en websites te herstellen, belanghebbenden te informeren en de schade te beperken.

Je krijgt dus ook een volledig pakket tegen uitstekende voorwaarden en een scherpe premie.

Geen verborgen voorwaarden

Zodra je als verzekerde wordt geaccepteerd, ben je met de meest uitgebreide dekking verzekerd. Dus ook als je eens vergeet een beveiligingsupdate te installeren. Wanneer er uitsluitingen zijn, staan deze duidelijk in de verzekeringsvoorwaarden vermeld.

Dekking

Systeeminbraak
De financiële gevolgen van inbreuk op je systemen of data zijn gedekt. Vergoed worden:

 • de kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak en de gevolgen van de inbraak;
 • de kosten van kennisgevingen aan je providers, je klanten, toezichthouders en andere belanghebbenden;
 • de extra kosten die gemaakt worden voor klantenondersteuning, bijvoorbeeld voor een callcenter;
 • de kosten van een PR-specialist, bijvoorbeeld voor crisismanagement of reputatieherstel.

Privacy
Ook de gevolgen van diefstal van privacygevoelige gegevens zijn verzekerd, zowel de aansprakelijkheidsschade als de eigen schade die voortvloeit uit de inbreuk. Vergoed worden:

 • de juridische kosten van je verweer tijdens een onderzoek door bijvoorbeeld justitie, of als gevolg van schadeclaims van particulieren zonder dat wij een maximum stellen aan het uurtarief van je advocaat;
 • de verweerkosten en eventueel de claims zelf als je claims ontvangt van particulieren (aansprakelijkheidsstelling door derden);
 • de civielrechtelijke/bestuurlijke boetes die een toezichthouder je oplegt. Moet je schadevergoeding betalen? Dan is dat eveneens gedekt.

Cyberaansprakelijkheid, multimedia-aansprakelijkheid
Als je website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, kan dit tot claims of schades leiden. Tegen deze claims ben je verzekerd.

Hacking
Je bent verzekert tegen schade veroorzaakt door hackers:

 • reparatie, vervanging of herstel van bijvoorbeeld je netwerk, websites of data;
 • kosten als gevolg van gestolen software of data;
 • kosten van onderzoek en advies op het gebied van systeembeveiliging.

Afpersing
Als hackers je website of data gijzelen en je hiermee chanteren, is dit eveneens verzekerd. Je krijgt bijstand van een erkend security-adviesbureau. Moet je losgeld betalen om de schade voor je onderneming beperkt te houden? Dan wordt dit ook vergoed.

First response-vergoeding
Heb je snel specialisten nodig? Dan is er dekking voor de redelijke en noodzakelijke kosten van de volgende experts (ongeacht of je hen zelf inschakelt of Hiscox dat voor je doet):

 • een eigen IT-securityspecialist of IT-adviseur voor eerste hulp;
 • een crisisconsulent, wanneer deze nodig is na een inbreuk op persoons- of bedrijfsgegevens, een beveiligingsfout of een systeemfalen;
 • een juridische eerstehulpadviseur.

Bedrijfsschade (business interruption)
Het uitvallen van je systemen door hacking of een andere cyberaanval heeft gevolgen voor je inkomsten. De financiële gevolgschade voor een duur van maximaal 12 maanden wordt vergoed.

Vermijd overlap in dekking

Wanneer je overweegt een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven af te sluiten let er dan op dat er geen overlap is met andere zakelijke verzekeringen. Bij verschillende verzekeraars zijn er ook combinaties mogelijk die kostentechnisch voordeliger uit kunnen pakken.

Check met regelmaat je verzekeringen

Schakel ons in om je huidige verzekeringspakket eens tegen het licht te houden. Wellicht kunnen wij je een goed aanbod doen en wordt je dekking beter en/of de premie lager.

Verzekeringen afsluiten

Op het gebied van verzekeringen werken wij samen met verschillende aanbieders. (zie onder).

Rick van Dijkhuizen

Meer vragen?

Neem dan gerust direct contact met mij of één van mijn collega’s
op 035-5779661.

Rick van Dijkhuizen
Adviseur Schade- en Inkomensverzekeringen