Een onbezorgd thuis, dat wilt u toch zo lang mogelijk?
19367
post-template-default,single,single-post,postid-19367,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Stel u wilt zo lang mogelijk een onbezorgd thuis

Een onbezorgd thuis

Stel u wilt zo lang mogelijk een onbezorgd thuis

Wat kunt u dan doen zo dichtbij uw pensioen?

Uw pensioen zit eraan te komen en u heeft een hypotheek. Wanneer u hier informatie over inwint dan zullen de banken u unaniem vertellen dat u de hypotheek het beste af kunt lossen. Maar is dit daadwerkelijk de enige mogelijkheid?

Altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie

De hypotheek aflossen is uiteraard een prima mogelijkheid, maar het is vaak niet persé nodig. Het geld dat u aflost, kunt u immers niet voor iets anders gebruiken. Er zijn ook andere overwegingen op zo’n moment:

  • Eerder stoppen met werken.
  • Kleiner gaan wonen.
  • Gaan huren.
  • Verstandig beleggen.

Kijk altijd wel naar de woningwaarde

Een veel gemaakte keuze is om de hypotheek te verlengen met een zo lang mogelijk looptijd tegen een vaste rente. Dit vooral om zolang mogelijk in de eigen woning te kunnen blijven wonen zonder renterisico. Indien dit uw keuze is, en u heeft een aflossingsvrije hypotheek, dan is het verstandig om te kijken hoe de hoogte van het hypotheekbedrag zich verhoudt ten opzichte van de woningwaarde. Ligt deze boven de helft van de woningwaarde, dan is het verstandig om een deel extra af te lossen.

Laat u adviseren

Meestal wordt alleen bij de financiering van een eerste woning de hypotheekadviseur opgezocht. Wanneer u de pensioenleeftijd nadert is het een uitgelezen moment om eens bij BaarAdvies binnen te stappen. Naast de vraagstelling, met betrekking tot de hypotheek, kunnen wij deze beslissing met u in een breder perspectief bekijken. Met als doel: zolang mogelijk een onbezorgd thuis.

 

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.