Extra dekking medische kosten nuttig als aanvulling op reisverzekering?
19602
post-template-default,single,single-post,postid-19602,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Extra dekking medische kosten

Extra dekking medische kosten

Extra dekking medische kosten

Is extra dekking medische kosten nodig als aanvulling op een reisverzekering?

Een veel gestelde vraag die zich niet met ja of nee laat beantwoorden.

Het vakantieseizoen zit er weer aan te komen en als u nog geen plannen heeft gemaakt voor de zomer dan bent u er vast al mee bezig. Aan een reisverzekering zult u ook wel denken maar staat u er ook bij stil dat de financiële gevolgen van ziek worden in het buitenland van land tot land enorm kunnen verschillen?

Mijn zorgverzekering dekt toch de extra kosten?

Dit is maar ten dele waar. Ja zorg verzekering dekt voor de kosten van medische zorg in Nederland en het buitenland. Er is wel een beperking en dat is dat men bij de vergoeding uit gaat van wat een vergelijkbare vergoeding in Nederland zou kosten. Er zijn landen waar de kosten van operaties beduidend hoger liggen dan in Nederland. U dient dan zelf het verschil bij te passen.

Privéklinieken

Een andere factor van belang kan zijn dat in landen als Griekenland, Spanje en Turkije u per definitie naar een privékliniek wordt gebracht als er iets met u gebeurt. Dit kan bij thuiskomst zorgen voor flinke financiële tegenvallers aangezien u ook hier het verschil zelf bij moet passen.

Sluit altijd een aansluitende dekking medische kosten af

Waarom zou u het risico lopen? U kunt het beste uw reisverzekering aanvullen met ‘Dekking medische kosten’. U weet dan zeker dat de medische kosten in het buitenland gedekt zijn en daarbij komt ook nog dat het verplichte eigen risico van uw zorgverzekering wordt gedekt.

De gouden tip tot slot

Neem in geval van onverwachte medische zorg in het buitenland altijd even contact op met de alarmcentrale van uw verzekeraar. Zij kunnen u vaak de weg wijzen naar het juiste ziekenhuis of de juiste specialist.

Vraag uw reisverzekering  met extra dekking aan.

 

Roland Baar

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Roland Baar
Erkend Financieel Adviseur

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.