Ongevallenverzekering: kortere dagen zorgen voor meer ongelukken
19884
post-template-default,single,single-post,postid-19884,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Kortere dagen zorgen voor meer ongelukken

Kortere dagen zorgen voor meer ongelukken

Kortere dagen zorgen voor meer ongelukken

Zorg juist nu voor een goede ongevallenverzekering

In de herfst is er altijd een stijging zichtbaar in het aantal verkeersongevallen. Een uitkomst van een aantal factoren die ieder jaar elkaar lijken te versterken: de dagen die korter worden, glad wegdek door vallend blad en nieuwe verkeersdeelnemers die voor het eerst naar school gaan. Denk bij dit laatste niet alleen aan de scholieren zelf maar vooral ook aan de ouders die, op weg naar het werk, de kinderen nog ‘even’ naar school brengen.

Voetgangers en fietsers extra kwetsbaar

Uit onderzoek blijkt dat voetgangers en fietsers in deze periode extra kwetsbaar zijn. Vooral de maand november is ieder jaar weer een piekmaand voor wat het aantal ongevallen betreft. Voetgangers zijn in deze donkere periode vier tot vijf keer vaker betrokken bij een ongeval. Ook het aantal aanrijdingen met fietsers neemt met een factor drie toe.

Zichtbaarheid op de weg is cruciaal

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat voor alle verkeersdeelnemers geldt dat ze goed zichtbaar moeten zijn. Zorg voor goed functionerende autoverlichting en check regelmatig of het licht op de fiets van u kinderen in orde is. Eigenlijk is dit al het belangrijkste advies dat wij u kunnen geven.

Ongelukje zit in een klein hoekje dus

Een ongeluk kunt u niet altijd voorkomen. Wel kunt u zich verzekeren voor de financiële gevolgen ervan. Ongevallenverzekeringen zijn er in verschillende vormen en de meeste keren een eenmalig bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. In het laatste geval hangt de hoogte van het uit te keren bedrag af van de mate van invaliditeit. Bij de meeste verzekeraars is het overigens mogelijk om als extra optie de opname in een ziekenhuis of om tandartskosten mee te verzekeren tot een maximumbedrag.

Vast bedrag dekt vaak niet de werkelijke schade

Het voordeel van een ongevallen verzekering, de relatief lage premie leidt ook tot het grootste nadeel en dat is dat alleen het van tevoren afgesproken bedrag wordt uitgekeerd terwijl de werkelijke schade vaak hoger is. Toch kan een ongevallenverzekering zeker gezien de relatief lage premie de moeite waard zijn. Door werk of privéomstandigheden kunt u extra risico’s lopen die de ongevallenverzekering dekt en die niet of beperkt gedekt worden door andere verzekeringen. Verder compenseert u met de uitkering dan wel niet alle schade, maar het bedrag kan toch zeer welkom zijn in moeilijke tijden.

Heeft u schoolgaande kinderen?

Heeft u schoolgaande kinderen en brengt u ze zelf ook wel eens weg? In dat geval kan gezinsongevallenverzekering uitkomst bieden. Dit is echter slechts een van de mogelijkheiden, er zijn verschillende soorten ongevallenverzekeringen. Maak met ons een afspraak en laat u adviseren over wat de meest geschikte vorm in uw situatie is of bekijk onze pagina over de ongevallenverzekering.

 

Roland Baar

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Roland Baar
Erkend Financieel Adviseur

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.