Autoverzekering
19875
page-template-default,page,page-id-19875,page-child,parent-pageid-34,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Ongevallenverzekering

Ongevallenverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Thuis, op weg naar werk of school, tijdens vrije tijd. Er zijn helaas veel voorbeelden te noemen van situaties waarin je met een ongeval te maken kunt krijgen. Zeker wanneer je zelf veel klust, regelmatig sport, motor rijdt of wanneer je een risicovol beroep hebt. Een ongevallenverzekering biedt dan dekking als je blijvend invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk.

Soorten ongevallenverzekeringen

Er zijn verschillende soorten ongevallenverzekering:

  • Persoonlijke ongevallenverzekering;
  • Gezinsongevallenverzekering;
  • Scholierenongevallenverzekering;
  • Ongevallenverzekering voor inzittenden van een auto of op een motor;
  • Ongevallen verzekerd binnen een reisverzekering.

De dekking van een ongevallenverzekering

De dekking van een ongevallenverzekering bestaat meestal uit 4 rubrieken:

  • Rubriek A: overlijden
  • Rubriek B: blijvende invaliditeit
  • Rubriek C: tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  • Rubriek D: kosten van een geneeskundige behandeling

Bij sommige verzekeraars kun je ook tandartskosten als gevolg van een ongeval meeverzekeren.

Uitkering bij overlijden en blijvende invaliditeit

Rubrieken A en B zijn de voornaamste onderdelen van de ongevallenverzekering.

Bij overlijden keert de verzekeringsmaatschappij het verzekerde bedrag uit. Bij blijvende invaliditeit stelt de verzekeraar de mate daarvan vast met de ‘Gliedertaxe’. Als je bijvoorbeeld je pink verliest, is de uitkering 10% van het verzekerde bedrag. In de voorwaarden van een ongevallenverzekering kun je vinden hoe de verzekeraar de blijvende invaliditeit vaststelt.

Ongevallenverzekering afsluiten

Schade door een ongeval betekent schade aan je gezondheid en in het slechtste geval een overlijden. En dat betekent ook nog eens financiële schade. Maar daar kunt u iets aan doen. Een ongevallenverzekering afsluiten!

Check met regelmaat uw verzekeringen

Wanneer je verzekeringen al via ons lopen dan heeft het zin om met enige regelmaat je huidige verzekeringspakket tegen het licht te houden. Wellicht kunnen wij je een goed aanbod doen en wordt je dekking beter en/of de premie lager. Ben je nog geen klant klik dan rechtsboven op afspraak maken en wij helpen je graag.