Coronavirus uitbraak: wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?
20319
post-template-default,single,single-post,postid-20319,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Coronavirus en reizen van en naar China

Coronavirus

Coronavirus en reizen van en naar China

Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?

Sinds december 2019 is er sprake van het Coronavirus in China. Reist u binnenkort naar China, dan heeft dit wellicht invloed op uw reis.

Hieronder zetten we de feiten en informatie over het coronavirus op een rij:

Voorkomen is beter dan genezen

Het besmettingsgevaar lijkt op dit moment niet heel groot. Toch is het goed om de nodige (hygiëne)maatregelen te nemen als u naar China reist. De ziekteverwekkers verspreiden zich gemakkelijk via handen. Schud daarom voorlopig geen handen en was regelmatig uw handen met zeep of andere ontsmettingsmiddelen. Vermijd daarnaast ook de vis-, vlees- of pluimveemarkten. Raak beslist geen dieren aan, hoe aaibaar ze ook zijn. Tot slot is het aan te raden om minimaal twee weken voordat u naar China reist een griepprik te halen.

Wat is dat Coronavirus eigenlijk?

Het coronavirus is een nieuw type virus dat behoort tot de ‘coronaviridae’ familie. Dit is een zeer uitgebreide familie van virussen waartoe ook het SARS-virus toebehoort dat een paar jaar geleden in het nieuws was. In december werden in de Chinese stad Wuhan de eerste mensen ziek van dit nieuwe virus. Als u besmet bent met het coronavirus dan krijgt u longklachten en bent u kortademig. Ook zult u koorts hebben. Het coronavirus lijkt daarmee veel op het ‘gewone’ griepvirus.

Besmettingsgevaar lijkt beperkt

Veel is er nog niet over bekend. Met dat wat nu bekend is lijkt het virus niet heel besmettelijk, dit alle heftige verslaggeving ten spijt. Gelukkig maar want er zijn niet veel familieleden van patiënten besmet geraakt. Het lijkt erop dat de ziekte niet makkelijk van mens op mens overdraagbaar is. De World Health Organisation (WHO) en de Chinese overheid zijn de situatie in kaart aan het brengen. Tot het moment dat er meer duidelijk is, zijn veel landen heel alert.

Houd vooral het actuele reisadvies in de gaten

Bent u al in China? Dan adviseren wij om altijd de instructies van lokale autoriteiten op te volgen.

Reist u binnenkort naar China? Dan kunt u het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken volgen. Hier vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in China.

U kunt ook 24 uur per dag, alle dagen van de week bellen naar het contactcenter van het Ministerie van Buitenlandse zaken via telefoonnummer +31 247 247 247.

En wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?

Dekking reisverzekering:

Wordt u tijdens uw reis in China ziek en moet u naar het ziekenhuis? Dan worden de kosten volledig vergoed als u de dekking ‘Medische kosten‘ heeft afgesloten. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met uw alarmcentrale. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed.

Dekking annuleringsverzekering:

Voor een Kortlopende en Doorlopende Annuleringsverzekering geldt vaak dat er geen dekking is. Dus als u uw reis naar China annuleert omdat hij niet meer wil reizen, dan worden deze kosten niet vergoed. Ook als u de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ heeft afgesloten worden de annuleringskosten veelal niet vergoed. Een virus als deze wordt namelijk niet gezien als natuurramp. Wilt u weten wat er wel vergoed wordt met de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.