Op reis in deze coronatijd en uw annuleringsverzekering?
20553
post-template-default,single,single-post,postid-20553,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Op reis in deze coronatijd

Op reis in deze coronatijd

Op reis in deze coronatijd

Op reis in deze coronatijd?

Heeft u uw vakantie al geboekt en twijfelt u of u straks wel naar uw bestemming kunt of wilt afreizen? Dan wilt u natuurlijk weten of uw annuleringsverzekering de kosten wel dekt. Het korte antwoord: soms wel, soms ook niet.

Zoals voor vrijwel alle verzekeringen geldt, kunnen ook de voorwaarden van reis- en annuleringsverzekeringen sterk van elkaar verschillen. Per verzekeraar, maar ook per type reisverzekering. Daardoor kan het gebeuren dat de ene verzekering van dezelfde maatschappij andere voorwaarden heeft voor een vergoeding van een reis dan de andere in geval van een annulering.

Annuleringsverzekering

Wat wel of geen geldige reden is voor annulering verschilt daardoor per verzekering. Bij sommige polissen is het uitbreken – of heersen – van een besmettelijke ziekte een geldige reden voor annulering, bij andere niet. Datzelfde geldt voor een code oranje of rood die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is afgegeven. Als u zelf positief bent getest op corona dan kunt u waarschijnlijk wel gebruik maken van uw annuleringsverzekering.

Kleine lettertjes

U zult dus de kleine lettertjes van uw verzekering moeten lezen. Alleen dan komt u precies te weten wanneer en onder welke voorwaarden uw reis- of annuleringsverzekering een aanbetaling of volledige reissom vergoedt. Wilt u een globaal idee krijgen wat welke verzekering in verband met corona vergoedt? Kijk dan even op deze website.

Omboeken of vouchers

Kunt u geen gebruik maken van uw annuleringsverzekering? Neem dan contact op met de reisorganisatie. Misschien kunt u de boeking wel omzetten naar een ander moment, een andere bestemming of de reservering inruilen voor vouchers.

Meer informatie en hulp

Heeft u nog vragen over uw annuleringsverzekering of een ander gerelateerd financieel product? Neem dan gerust contact met ons, wij helpen u graag.

Roland Baar

Nog meer vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

Roland Baar
Erkend Financieel Adviseur

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.