Dag van de Scheiding? Het moet toch niet gekker worden!
20872
post-template-default,single,single-post,postid-20872,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

BLOG: De dag van de scheiding?

Dag van de Scheiding

BLOG: De dag van de scheiding?

De dag van de scheiding: het moet toch niet gekker worden!

11-09-2020, zet hem alvast in je agenda: de dag van de scheiding! Te gek voor woorden eigenlijk: een speciale dag voor de scheiding. Vaderdag, Moederdag, Zussendag, Opa- en Omadag en nu, de 2e vrijdag van september, de dag van de scheiding. Ik heb er helemaal niks mee, met die dag van de scheiding! Krijg je als nieuwe klant korting als je op die dag je meldt of is een ander geschenk? Nee, het is echt iets commercieels, een kapstok voor aanbieders van hun scheidingsdienst. En ja, ik ben daar zelf ook een van. Alleen erger ik me elk jaar weer aan de acties rondom de dag van de scheiding.

Ergenis

Wat maakt dat ik me zo stoor aan deze dag en niet mee ga in open dagen of inloopuren op deze dag? Uit ervaring weet ik, dat de meeste scheidingen opgestart worden na de zomervakantie. De 2e vrijdag van september is niet voor niks gekozen, veel mensen lopen rond met de gedachte dat ze willen scheiden, maar weten niet waar te beginnen. Is het dan oké om hier in die periode een “bijzondere dag” van te maken? Dit voelt voor mij helemaal niet goed. Moeten we scheidingen in deze in deze periode uitbuiten? Ja, uitbuiten, zo voelt dat voor mij.

Scheiden de lastigste beslissing in een mensenleven

Scheiden is een van de meest lastige beslissingen in een mensenleven. En iemand die hulp zoekt, vindt dat ook. Stiekem vraag ik me af, wie er nou werkelijk naar een inloop dag toe gaat, omdat het de dag van de scheiding is. Ik doe dit werk al jaren en heb nog nooit van een collega gehoord, dat een actie op de dag van de scheiding echt storm liep. Voor mij dus geen actie op deze dag. Sterker nog: ik neem deze dag gewoon vrij! Voor mij een lang weekend zodat ik lekker uitgerust aan de meest drukke periode van een jaar kan beginnen.

Andere focus

Ik leg de focus liever op iets anders, om op iets positievers over te gaan: het leven na een scheiding. Het begint met een rouwproces, een veranderproces maar daarna komt er een nieuw leven. Uit onderzoek blijkt dat 75% echt gelukkiger is na de scheiding en 90% zou ook echt niet meer terug willen naar de oude situatie. Dat mag ook best weleens gezegd worden, lijkt me. Hoe buig je jouw levensles, die scheiding heet, om in iets positiefs? Want laten we eerlijk zijn: een scheiding is de trigger die je leven volledig op zijn kop zet, waardoor je wel moet veranderen. En dan is hulp geen overbodige luxe. Hebben jullie hulp nodig? Maak een afspraak voor een kennismaking, en die kost bij mij het hele jaar door niks.

Hartelijke groet,

Inge

Inge Verschuur

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Inge Verschuur
Register Mediator

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.