Einde zomer einde relatie? Schakel ons ook dan zo snel mogelijk in!
19814
post-template-default,single,single-post,postid-19814,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Einde zomer, einde relatie?

Einde zomer, einde relatie?

Einde zomer, einde relatie?

Schakel ons ook dan zo snel mogelijk in

Net als de Kerstvakantie is de zomervakantie een bezinningsperiode, waarin mensen de rust nemen om eens goed bij zichzelf te rade te gaan over hun relatie en thuissituatie. Met betrekking tot relaties lijkt de vakantie daarbij als katalysator te werken in het maken van keuzes. Zit het goed, dan wordt de relatie in de vakantie beter. Loopt de relaties niet lekker, dan kan de vakantie dit onder een vergrootglas leggen die kan leiden tot het maken van een keuze. Dit kan dan leiden tot een geval van: einde zomer, einde relatie.

Twee piekmomenten voor scheidingen

Er is onder gecertificeerde mediators een onderzoek gedaan naar de piekmomenten in echtscheidingsaanvragen. Die bleken te liggen in de maanden januari en september. Dus net na de zomervakantie en de Kerstvakantie. Opvallend bij de zomervakantie was dat in de zomermaanden zelf de minste echtscheidingen worden aangevraagd. Bij een meivakantie van 2 weken, kan er soms ook een piek in nieuwe dossiers ontstaan.

Strandvakantie krijgt een andere betekenis

Stellen vertrekken vaak met de hoop dat een zomervakantie, aan een strand in Zuid-Frankrijk of Spanje, de relatie een nieuwe impuls zal geven. Geen stress van het werk en alle tijd voor elkaar! Helaas pakt dit vaak toch compleet anders uit en blijkt dat de relatie gestrand is en niet meer te redden.

Kinderen en scheiden

Jaarlijks besluiten meer dan 30.ooo stellen om te gaan scheiden en daarbij zijn zo’n 70.ooo kinderen betrokken. Ook komt het voor dat de beslissing om uit elkaar te gaan al eerder genomen is en dat juist de vakantie wordt aangegrepen om het in alle rust aan de kinderen te kunnen vertellen. Voor deze kinderen betekent dit veelal een zeer onzekere start van het nieuwe schooljaar. Ouders kunnen dat voor zijn door kort na de keuze van uit elkaar gaan, een mediator in te huren die de ouders handvatten en inzichten geeft.

Mediation liefst zo snel mogelijk

Idealiter klopt men al in een zo vroeg mogelijk stadium bij de mediator aan, zodat een scheiding niet door de bijbehorende emoties, ontaardt in een vechtscheiding. Zeker niet bij de start van een nieuw schooljaar. Genoeg stellen weten gelukkig al op tijd die weg te vinden, waardoor september altijd weer een drukke maand is.

Praktische zaken vragen om financiële expertise

Herman Finkers zei ooit: ‘liefde is mooi maar het moet wel betaalbaar blijven’. Andersom geldt het ook: als de liefde weg is moet het nog steeds betaalbaar blijven. Men denkt er helaas niet als eerste aan, maar de financiële adviseur heeft op dit punt veel kennis in huis en kan helpen bij het uitwerken en oplossen van de financiële gevolgen van de scheiding. Denkt u hierbij aan kennis over vermogen, eigenwoningschuld, pensioen, nieuw huwelijksvermogensrecht, etc.

Daarom dus mediation met financieel adviseur

Ook bij ‘einde zomer, einde relatie’ en de daarop volgende scheidingen stelt BaarAdvies zich ten doel weer een ‘zorgeloos thuis’ voor haar relaties te creëren. Dit kan ook omdat vaak veel stukken van de puzzel al bij ons bekend zijn, zodat het makkelijker is om in oplossingen te denken.

Mocht u dit lezen en is bij u de keuze van uit elkaar gaan ook gemaakt? Wacht dan niet te lang en maak een afspraak. Wij helpen u graag.

Inge Verschuur

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Inge Verschuur
Register Mediator

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.