Einde feestdagen einde relatie? Schakel ons ook dan zo snel mogelijk in!
20061
post-template-default,single,single-post,postid-20061,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Einde feestdagen, einde relatie?

Einde feestdagen einde relatie

Einde feestdagen, einde relatie?

Schakel ons ook dan zo snel mogelijk in

Net als de zomervakantie is de Kerstvakantie een bezinningsperiode, waarin mensen de rust nemen om eens goed bij zichzelf te rade te gaan over hun relatie en thuissituatie. Met betrekking tot relaties lijkt de Kerstvakantie daarbij als katalysator te werken in het maken van keuzes. Zit het goed, dan wordt de relatie in de vakantie beter. Loopt de relaties niet lekker, dan kan de vakantie dit onder een vergrootglas leggen die kan leiden tot het maken van een keuze. Dit kan dan leiden tot de keuze om de relatie te beëindigen: einde feestdagen, einde relatie.

Twee piekmomenten voor scheidingen

Enkele jaren geleden is er onder gecertificeerde mediators een onderzoek gedaan naar de piekmomenten in echtscheidingsaanvragen. Die bleken te liggen in de maanden januari en september. Dus net na de Kerstvakantie en de zomervakantie. Opvallend bij de zomervakantie was dat in de zomermaanden zelf de minste echtscheidingen worden aangevraagd. De meivakantie van 2 weken, laat vaak ook een piek in het aantal scheidingen zien.

Strandvakantie krijgt een andere betekenis

Stellen vertrekken vaak met de hoop dat een Kerstvakantie, op een skipiste in Frankrijk of Oostenrijk, de relatie een nieuwe impuls zal geven. Geen stress van het werk en alle tijd voor elkaar! Helaas pakt dit vaak toch compleet anders uit en blijkt dat de relatie gestrand is en niet meer te redden.

Kinderen en scheiden

Jaarlijks besluiten meer dan 30.ooo stellen om te gaan scheiden en daarbij zijn zo’n 70.ooo kinderen betrokken. Ook komt het voor dat de beslissing om uit elkaar te gaan al eerder genomen is en dat juist de vakantie wordt aangegrepen om het in alle rust aan de kinderen te kunnen vertellen. Voor deze kinderen betekent dit veelal een zeer onzekere start na de schoolvakantie. Ouders kunnen dat voor zijn door kort na de keuze van uit elkaar gaan, een mediator in te huren die de ouders handvatten in het ouderschap na de scheiding en inzichten geeft om tot keuzes te komen.

Mediation liefst zo snel mogelijk

Idealiter klopt men al in een zo vroeg mogelijk stadium bij de mediator aan, zodat een scheiding niet door de bijbehorende emoties, ontaardt in een vechtscheiding. Zeker niet bij de start van een nieuw schooljaar. Genoeg stellen weten gelukkig al op tijd die weg te vinden, waardoor september altijd weer een drukke maand is.

Praktische zaken vragen om financiële expertise

Herman Finkers zei ooit: ‘liefde is mooi maar het moet wel betaalbaar blijven’. Andersom geldt het ook: als de liefde weg is moet het nog steeds betaalbaar blijven. Men denkt er helaas niet als eerste aan, maar de financiële adviseur heeft op dit punt veel kennis in huis en kan helpen bij het uitwerken en oplossen van de financiële gevolgen van de scheiding. Denkt u hierbij aan kennis over vermogen, eigenwoningschuld, pensioen, nieuw huwelijksvermogensrecht, etc.

Daarom dus mediation met financieel adviseur

Ook bij ‘einde feestdagen, einde relatie’ en de daarop volgende scheidingen stelt BaarAdvies zich ten doel weer een ‘zorgeloos thuis’ voor haar relaties te realiseren. Dit kan ook omdat vaak veel stukken van de puzzel al bij ons bekend zijn, zodat het makkelijker is om in oplossingen te denken.

Mocht u dit lezen en is bij u de keuze van uit elkaar gaan ook gemaakt? Wacht dan niet te lang en maak een afspraak. Wij helpen u graag.

Inge Verschuur

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Inge Verschuur
Register Mediator

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.