De meerwaarde van een gemengd team bij Baar Advies
21989
post-template-default,single,single-post,postid-21989,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

De meerwaarde van een gemengd team

De meerwaarde van een gemengd team

De meerwaarde van een gemengd team

Altijd een adviseur beschikbaar die jou het beste begrijpt

Wat voegt een adviseur nou nog aan waarde toe?

‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’ is een bekende uitspraak van Johan Cruijff die maar o zo waar is. De bovenstaande vraag krijgen we dan ook alleen van personen die het al door hebben. Maar wat als je je niet zo gemakkelijk door de financiële dienstverlening beweegt? Wat als je het niet snapt? En hoe fijn is het dan als iemand je van goed en helder advies kan voorzien.

Grote groepen voelen zich onbegrepen

Hoe groot de verschillen zijn blijkt uit een onderzoek dat ABN Amro samen met McKinsey heeft gedaan. Uit dit onderzoek blijkt dat drie kwart van de vrouwen zich niet begrepen voelt door haar financieel adviseur! Sluit de dienstverlening van bank wel voldoende aan op de behoefte van vrouwen? Of is er iets anders aan de hand?

Verschillen het grootst bij klanten met een krappe beurs

Hebben vrouwen met een krappe beurs wellicht andere behoeftes dan mannen? Want wat blijkt is dat mannen met een krappe beurs veel vaker ervaren dat banken hen wel kunnen helpen met het op orde krijgen van hun financiën. Wat is hier aan de hand? En belangrijker nog wat zou je eraan kunnen doen?

Het grootste obstakel is verschil in kennis

Uit het onderzoek blijkt dat de behoefte van vrouwen inderdaad niet aansluit op de dienstverlening van banken. Een belangrijk punt is het gebrek aan financiële kennis en ervaring bij vrouwen als het gaat om complexe financiële producten. Doordat de dienstverlening van de banken niet aansluiten bij de behoefte van de vrouwen zijn de financiële instellingen minder toegankelijk en dat is schokkend om te lezen. Mannen en vrouwen of beter gezegd, elk mens heeft recht op een goede dienstverlening. Of het nou gaat om een lening, een hypotheek of een verzekering!

De toegevoegde waarde van een financieel adviseur

Het verschil in kennis heeft niet zozeer met het intelligentieniveau te maken maar zit hem meer in hoe vaak iemand met financiële vraagstukken te maken krijgt. Wat voor onze klanten soms maar eens in de zoveel tijd zich voordoet is voor ons als financieel adviseur dagelijkse kost. Dat maakt het zo’n leuk beroep. Dat je je kennis aan een klant mag overdragen voordat deze een belangrijke keuze maakt. De klant koop op zo’n moment meestal geen brood en de keuze moet passend zijn, voor nu en in de toekomst.

De mooie mix bij Baar Advies

Gelukkig hebben wij bij Baar Advies mannelijke en vrouwelijke adviseurs. Allemaal met andere persoonlijkheden, dus er is er altijd één die bij jou past. Voel je je niet begrepen, zeg dat gerust, dan wisselen we van adviseur. Kwaliteit krijg je bij ons toch wel, onze adviseurs hebben meer dan voldoende kennis van zaken.

Het maakt ons niet uit welk gender jij hebt, je krijgt altijd de aandacht die jij nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Voor een goed advies, kom je naar Baar Advies.

Charissa Wernert

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande.

Charissa Wernert
Assurantie adviseur Particulier en Zakelijk

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.