Hulp bij financiële problemen houdt het hoofd boven water!
21996
post-template-default,single,single-post,postid-21996,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Hulp bij financiële problemen

Hulp bij financiële problemen

Hulp bij financiële problemen

Hulp bij financiële problemen

Laat je helpen om je hoofd boven water te krijgen en te houden!

We kennen het allemaal, die tijden waarin het financieel slechter gaat. Door bijvoorbeeld een scheiding, slechte keuze van uitgave of een verminderde gezondheid. Daarnaast zien we helaas ook veel ondernemers die failliet gaan en met hoge schulden achterblijven. Er kunnen dus meerdere redenen zijn waardoor het financieel niet mee zit.

Je bent niet alleen

Volgens het Nibud kampt meer dan 30% van de Nederlandse huishoudens met betalingsachterstanden. Daarbij zien zij de laatste jaren hierin een toename. Het is daarbij niet alleen een probleem voor de schuldenaar zelf maar ook voor zijn omgeving. Als gevolg van de problemen neemt de productiviteit op het werk af en het ziekteverzuim neemt toe. Schulden ontstaan vaak door een combinatie van verschillende oorzaken. Hoe je er zelf mee omgaat bepaald in grote mate hoe snel je er weer uit komt.

De gemeente als reddingsboei

Voor gratis advies en hulp bij het oplossen van je schulden gaat je naar jouw gemeente. Elke gemeente heeft hiervoor een eigen regeling. Zij kunnen je in contact brengen met een erkende schuldhulpverlener. Wanneer de schulden oplopen en het niet meer te overzien is kan er via de gemeenteschuldhulpverlening aangevraagd worden. Er wordt dan een bewindvoerder toegekend die jou gaat ondersteunen.

Verzekeringen zijn hierbij vaak een lastig thema

Het komt vaak voor bij mensen met schulden dat het niet mogelijk is om een woon- en/of motorrijtuigverzekering af te sluiten vanwege een registratie van wanbetaling. Dit is natuurlijk erg vervelend gezien sommige verzekeringen verplicht zijn maar ook omdat het erg belangrijk is bepaalde zaken te verzekeren om in geval van schade niet verder in de financiële problemen te komen.

Speciale oplossingen via Baar Advies

Samen met een aantal budgetcoaches en bewindvoerders heeft Baar Advies speciaal voor deze groep bij een aantal verzekeraars toch de mogelijkheid weten te creëren om hen te kunnen verzekeren zonder premieopslag of beperkte voorwaarden. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om bepaalde uitvaartverzekeringen zonder gezondheidsverklaring af te sluiten.

Aarzel niet en neem contact op

Heb je ook behoefte aan een goed advies of heb je meer vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Charissa Wernert

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande.

Charissa Wernert
Assurantie adviseur Particulier en Zakelijk

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.