Laat je latten niet jatten! Vijf tips om het te voorkomen...
22018
post-template-default,single,single-post,postid-22018,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Laat je latten niet jatten!

Laat je latten niet jatten

Laat je latten niet jatten!

Laat je latten niet jatten!

Nu de maatregelen steeds verder versoepelen gaan tijdens de voorjaarsvakantie veel mensen alsnog op wintersport. Meestal met de auto met daarin veel dure ski- en snowboardspullen. Helaas kan je in de wintersportoorden de dupe worden van diefstal. Vooral bij après-skigelegenheden en restaurants slaan dieven hun slag om zich jouw spullen toe te eigenen. Snowboard weg? Kom dan nog maar eens van die de berg af.

Vijf tips op om altijd weer goed beneden te komen

Hieronder geven wij vijf tips wat je kunt doen om te voorkomen dat je vakantie door een diefstel verpest wordt:

Huur een kluisje

Op veel plekken kun je een kluisje huren. Is dit het geval, leg dan die extra meters af en berg je spullen erin op voordat je aan de après-ski begint. De kans dat er dan iets wordt gestolen is daarmee een stuk kleiner.

Combineer jouw wintersportspullen met die van iemand anders

Als een kluis geen optie is, verwissel dan één van je ski’s met die van een ander en zet de sets ver uit elkaar. Het is voor dieven niet interessant om ski’s per stuk te verkopen en ze gunnen zich niet de tijd om sets bij elkaar te zoeken.

Zet je spullen op slot

Als jij je wintersportspullen op slot zet, is de kans ook klein dat iemand deze probeert te stelen. De meeste sloten hebben een staalkabel om diefstal te voorkomen. Met een eenvoudige beweging leg je de kabel om je spullen heen en klik je die vervolgens vast aan het slot.

Gebruik een anti-diefstal tracking device

Er zijn veel apparaten op de markt waarmee je door middel van GPS of Bluetooth jouw ski- en snowboardsmateriaal kan beveiligen tegen diefstal. Door gebruik te maken van zo’n apparaat worden jouw spullen een stuk minder interessant voor dieven.

Vooraf: denk aan ‘Dekking Wintersport en bijzondere sporten’

Voordat je op vakantie gaat kun je natuurlijk ook nog even kijken of je wel goed verzekerd bent, voor het geval het toch nog mis gaat. Controleer vooral of er bij jouw reisverzekering sprake is van ‘Dekking Wintersport en bijzondere sporten’. Kies ook voor de aanvullende dekking ‘Bagage’. Als je er daarnaast alles aan doet om diefstal te voorkomen ben je verzekert van een heerlijke vakantie in de sneeuw.

Alvast fijne vakantie en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over je (doorlopende) reisverzekering.

Rick van Dijkhuizen

Meer vragen?

Neem dan gerust direct contact met mij of één van mijn collega’s
op 035-5779661.

Rick van Dijkhuizen
Adviseur Schade- en Inkomensverzekeringen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.