Wanneer eten we weer vaker bruidstaart?
22151
post-template-default,single,single-post,postid-22151,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Wanneer eten we weer vaker bruidstaart?

Wanneer eten we weer vaker bruidstaart?

Wanneer eten we weer vaker bruidstaart?

Wanneer eten we weer vaker bruidstaart! 

Meer geregistreerd partnerschappen en minder huwelijken

Er wordt de laatste jaren veel minder getrouwd, en dat is opvallend te noemen. In tegenstelling tot deze daling van het aantal huwelijken, neemt het aantal geregistreerd partnerschappen explosief toe. De wettelijke verschillen tussen huwelijk en geregistreerd partnerschap zijn erg klein. Of iedereen zich daarvan bewust is, is maar de vraag. Wel plakt er meer romantiek aan een huwelijk dan aan een geregistreerd partnerschap.

Lockdowns ontnamen de lust om te feesten

De reden dat het aantal huwelijken daalt, is volgens experts, de vele lockdowns. Minder huwelijken vinden er plaats omdat er geen feesten en partijen konden plaatsvinden en dat hoort toch wel bij een huwelijk. Een geregistreerd partnerschap biedt alvast dezelfde rechten en plichten en stellen kunnen na een geregistreerd partnerschap alsnog tot een huwelijk overgaan. Dus komt later alsnog dat feest met familie en vrienden, zodra het kan.

Liefde vindt altijd een weg

De liefde viert dus absoluut nog steeds hoogtij ook al wordt er minder getrouwd. En een geregistreerd partnerschap is zo geregeld en biedt veelal dezelfde rechten en plichten. Alleen hoort bij een geregistreerd partnerschap gevoelsmatig geen dag of feest maar je hebt wel alles goed geregeld voor het geval dat er iets gebeurt. Geen taart dus!

Alles is of wordt momenteel duurder

Er speelt nu heel veel in de wereld en dit dwingt ons tot keuzes. We hebben in Nederland de pandemie nog maar net achter ons gelaten of de oorlog in de Oekraïne dient zich aan. Kunnen we ons de kosten van een huwelijk met een knalfeest nog wel veroorloven op dit moment of moeten er andere keuzes gemaakt? Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren.

Gaan we weer vaker bruidstaart eten?

De coronamaatregelen zijn gestopt en we mogen weer alles. Maar gaan we dat ook doen nu we weten dat er zich een oorlog niet ver bij ons vandaan afspeelt. Zouden de feesten en partijen nu evengoed toch massaal geboekt worden? Komt er weer meer taart? Gaan we het leven weer vieren? Ik hoop het.

Inge Verschuur

Vragen over mediation?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Inge Verschuur
Register Mediator

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.