Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd door Steffie
22210
post-template-default,single,single-post,postid-22210,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd

Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd

Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd

Met plezier voldoen wij aan het verzoek van het Verbond van Verzekeraars om de onderstaande video onder de aandacht te brengen. Het doel dat zij voor ogen hebben is om zoveel mogelijk mensen op een eenvoudige wijze een duidelijke uitleg over verzekeringen te geven. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Het lijkt soms zo eenvoudig…

Laatst was in het nieuws dat honderdduizenden Nederlanders geen aansprakelijkheidsverzekering hebben. Een van de verklaringen die hiervoor werd gegeven is dat mensen soms niet goed begrijpen wat een verzekering is en hoe het werkt. Niet zo gek natuurlijk: voor veel mensen is alles wat met verzekeren te maken heeft best ingewikkeld.

Eén op de zes mensen

Vergis je niet, we hebben het dan over een grote groep mensen! In Nederland zijn zo’n 1,17 miljoen mensen met een licht verstandelijke beperking (bron: Zorginstituut Nederland). Zij hebben een lager intelligentieniveau en soms moeite om zich in de maatschappij te redden. En circa 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 18% van alle mensen in Nederland; ongeveer 1 op de 6 mensen!

Initiatief van de Bond van verzekeraars

De bond van verzekeraars is gaan samenwerken met Steffie. Steffie legt op haar website moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en nu ook verzekeren. Het Verbond heeft aan Steffie gevraagd om in een video uit te leggen hoe een verzekering werkt, en wat de belangrijkste verzekeringen zijn:

Patrick Brands

Andere vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande of over andere onderwerpen die vragen om een financieel advies..

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.