Auto huren in het buitenland en onbezorgd rijden.
22223
post-template-default,single,single-post,postid-22223,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Auto huren in het buitenland?

Auto huren in het buitenland?

Auto huren in het buitenland?

Ga je deze zomer een auto huren tijdens je vakantie? Dat is een gemakkelijke manier om veel van het land te zien. Het huren van een auto is in een handomdraai geregeld via internet. Wel belangrijk om op een aantal zaken te letten. Dat is ter plekke meestal lastig omdat autoverhuurbedrijven er vaak eigen regels op nahouden en hoe goed spreek je de taal?

Zeven tips om onbezorgd rond te rijden in je huurauto.

Tip 1: Vergelijk aanbieders al voor vertrek

Ga voor vertrek online eens vergelijken wat er mogelijk is. Je kunt op verschillende vergelijkingssites van tevoren al de lokale aanbiedingen vergelijken. Kijk maar eens op: SkyscannerRentalcars of EasyTerra.

Tip 2: Boek ruim van tevoren

Net als bij vliegtickets, geldt voor autohuur in het buitenland dat de beste deals tevoorschijn komen als je vroeg van tevoren boekt. Het is daarbij ook handig om te kijken naar een aanbieding voor een week in plaats van voor een paar dagen. Dit pakt soms behoorlijk wat goedkoper uit.

Tip 3: Geef geen brandstof cadeau

Wanneer je de huurauto ophaalt let er dan op hoeveel er nog in de tank zit. Meestal moet je hem namelijk inleveren met een volle tank. Het is dan het voordeligst als je ook met een volle tank van start gaat. Voorkom dat je de auto met meer brandstof teruggeeft als dat je hem meekreeg.

Tip 4. Doe een verzekeringscheck

Vaak is een cascoverzekering voor de huurauto verplicht of inbegrepen bij de prijs van de autohuur. Het eigen risico kan hierbij flink oplopen. Wees kritisch als het verhuurbedrijf je een extra verzekering aanbiedt waarmee je het eigen risico kan afkopen. Ter plaatse is die verzekering vaak veel duurder en is er slechts keuze uit één aanbieder.

Om dit voor te zijn kun je voor vertrek een Eigen Risico Verzekering Autohuur af sluiten. Met deze verzekering worden bij diefstal van en schade aan het voertuig het eigen risico én de ingehouden borg vergoed.

Tip 5. Controleer de auto voor vertrek

Het is verstandig om voordat je wegrijdt, samen met de verhuurder de auto op krassen of deuken te controleren. Vergeet daarbij de binnenkant niet. Noteer eventueel aanwezige schade op het formulier.

Lever je auto binnen kantooruren, dat geeft de meeste rust en laat vooral het inleverrapport mee ondertekenen door een medewerker van het verhuurbedrijf. Hiermee voorkom je dat je achteraf aansprakelijk kan worden gesteld voor schades die je niet veroorzaakt hebt.

Tip 6. Neem je eigen accessoires mee

Het huren van een navigatiesysteem of een autozitje is vaak een dure aangelegenheid. Neem deze zaken daarom als het even kan zelf mee. Navigeren kan meestal ook op de telefoon en internetgebruik is binnen Europa tegenwoordig gunstiger als een paar jaar geleden. Vergeet de auto oplader voor je telefoon niet of een kabeltje om eigen muziek af te kunnen spelen in de auto. Als je alle kleine besparing optelt zul je zien dat je nog heel wat bespaart.

Tip 7. Neem een creditcard mee

De meeste verhuurders in het buitenland accepteren alleen een creditcard. Zorg dus dat je er één bij je hebt.

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Mocht je vragen hebben over de eigen risico verzekering autohuur of wilt controleren of je andere reisverzekeringen in orde zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Patrick Brands

Andere vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande of over andere onderwerpen die vragen om een financieel advies..

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.