Koopsompolis - Baar Advies
66
page-template-default,page,page-id-66,page-child,parent-pageid-60,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Koopsompolis

Koopsompolis

Een groot deel van de Nederlanders heeft een pensioen tekort, beter bekend als het pensioengat! Daarnaast zijn het onzekere tijden. Het is dan ook niet geheel onverstandig om in deze tijd een extra pensioen op te bouwen vanuit privé. Dit kan o.a. door middel van een koopsompolis. Koopsompolissen zijn fiscaal voordelig!

Wat is een koopsompolis?

Een koopsompolis is een gerichte lijfrenteverzekering met een inleg door middel van een eenmalig bedrag. Ter verduidelijking: een lijfrente bestaat uit periodieke inleg premies, de koopsompolis uit een eenmalige inlegpremie. Het ingelegde kapitaal rendeert gedurende de looptijd, waardoor er op de expiratiedatum van de polis een bepaald bedrag vrijkomt. Er zijn twee soorten koopsompolissen, te weten:

  • Garantiekoopsom polis
  • Beleggingskoopsom polis

Garantiekoopsom of beleggingskoopsom

Bij de garantiekoopsom weet je van tevoren wat het uit te keren bedrag op de einddatum gaat worden. Deze koopsom polis is gekoppeld aan de rentestand. Bij de beleggingskoopsom – de naam zegt het al – wordt de inleg belegt. Het uit te keren bedrag op de einddatum is onbekend, de verzekeraar geeft je een inschatting. Maar de bekende woorden ‘vandaag behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst’ zijn altijd van kracht!

Voordelen

Er zijn een flink aantal voordelen te noemen voor het afsluiten van koopsompolissen, als volgt:

  • Extra pensioen naast de AOW
  • Mogelijkheid tot vervroegd stoppen met werken
  • Fiscaal voordeel tijdens de werkperiode
  • Uitstellen belasting betalen met de kans op het betalen van een lager belastingtarief ten tijde van pensionering
  • Privé pensioen

Koopsompolis afsluiten

Op het gebied van koopsompolissen werken wij samen met o.a. onderstaande aanbieders. Interesse in een koopsompolis? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag!

Heeft u vragen?

Bel mij of één van mijn collega’s gerust op 035 – 577 9661 indien u vragen heeft over uw pensioen.

Roland Baar
Erkend Financieel Adviseur