Pensioen - Baar Advies
60
page-template-default,page,page-id-60,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Pensioen

Pensioen

Krijg grip op uw pensioen

Iedere Nederlander heeft recht op pensioen. Maar wat is pensioen eigenlijk en waar heeft een ieder precies recht op?

Het principe

Pensioen is een ouderdomsvoorziening die in werking treedt als de leeftijd van 65 jaar bereikt is. Natuurlijk is er een mogelijkheid om eerder te stoppen met werken, maar de basis pensioenuitkering (AOW) van de overheid, start in de maand dat een Nederlander 65 jaar wordt.

In Nederland kennen we in de basis drie manieren van pensioenopbouw, als volgt:

Basispensioen

Bij een basispensioen denken we aan de AOW, nabestaandenpensioen, VUT en Prepensioenregeling. Deze pensioenvoorzieningen worden geregeld vanuit de centrale overheid. Alle zaken die men moet weten over een basispensioen kan men lezen op onze pagina over het basispensioen.

Pensioenfonds

Pensioen opbouwen via een pensioenfonds, is vaak van toepassing op diegenen die in speciale branches werken (metaal- en industrie, vervoer, horeca & catering, e.d.) of die bij grote ondernemingen als Philips en dergelijke werken. Deze werknemers zijn vaak verplicht deel te nemen aan de pensioenfondsen. Lees meer over pensioenfondsen op de desbetreffende pagina.

Vrijwillige opbouw

Opbouw van pensioen vanuit de privé situatie is een gebruikelijk. Dit is met name interessant als er sprake is van een pensioengat, vroegtijdige uittreding of als men – naast de AOW – gewoon meer te besteden wil hebben. Voor vrijwillige opbouw wordt vaak gebruik gemaakt van een koopsompolis of lijfrente. Lees meer over beide producten op de desbetreffende pagina’s.

Oudedagvoorziening

Het moge duidelijk zijn dat de mogelijkheden, maar zeker ook de voorwaarden voor de verschillende pensioenregelingen voor iedereen anders zijn. Het is daarom ook van belang om uw persoonlijke situatie te analyseren om eventuele maatregelen te nemen. Onze adviseur kijkt graag met u naar uw huidige situatie. Op basis daarvan geeft hij een geheel vrijblijvend advies over de mogelijkheden om een goed verzorgde en met name zorgeloze oude dag te garanderen.

Pensioen afsluiten

Op het gebied van pensioenen werken wij samen met verschillende aanbieders. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij adviseren u graag!