Pensioenfondsen - Baar Advies
64
page-template-default,page,page-id-64,page-child,parent-pageid-60,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Pensioenfondsen

Pensioenfonds

Er zijn meerdere manieren om een pensioen op te bouwen. De meest gangbare manier die gekoppeld is aan een dienstbetrekking is pensioen via een pensioenfonds. In Nederland kennen we meerdere pensioenfondsen. Opbouw van kapitaal via een pensioenfonds is in Nederland een van de meest gangbare manieren om naast een basispensioen als de AOW een aanvullende regeling te treffen.

Hoe werkt het?

Gedurende de werkperiode wordt er periodiek – meestal maandelijks – premie betaalt aan een pensioenfonds. Deze premie komt voor rekening van de werknemer en/of werkgever, maar in de regel voor rekening van beiden. Het pensioenfonds verplicht zich op haar beurt om – bij pensionering van de werknemer – het opgebouwde kapitaal – via een pensioenregeling – uit te keren. De periodieke uitkeringen worden in de volksmond pensioen genoemd.

Pensioenrechten

De pensioenrechten zijn gekoppeld aan een dienstbetrekking. Daarbij spelen de duur van de werkverhouding en het verdiende salaris een grote rol. Over het algemeen is een pensioenfonds gekoppeld aan een specifieke branche of een bepaald bedrijf. Denk aan Pensioenfonds metaal- en industrie, pensioenfonds vervoer, pensioenfonds horeca & catering of bijvoorbeeld het Philips pensioenfonds. Werknemers in deze branches zijn vaak verplicht deel te nemen aan een pensioenfonds.

Voordelen

  • Extra inkomsten bij pensionering
  • Voordeel door collectiviteit
  • Gunstige tarieven
  • Gedeelde lasten (indien werkgever en werknemer beiden betalen)
  • Flexibele inleg

Pensioen via pensioenfonds afsluiten

Op het gebied van pensioenfondsen werken wij samen met o.a. onderstaande aanbieders. Interesse in een pensioen via een pensioenfonds? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag!

Heeft u vragen?

Bel mij of één van mijn collega’s gerust op 035 – 577 9661 indien u vragen heeft over uw pensioen.

Roland Baar
Erkend Financieel Adviseur