Pensioengat - Baar Advies
70
page-template-default,page,page-id-70,page-child,parent-pageid-60,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Pensioengat

Pensioengat

De meeste Nederlanders krijgen te maken met pensioengaten. Je bouwt namelijk pensioen op tussen je 15e en 65e levensjaar. Situaties als o.a. scheiden, part-time werken en wonen in het buitenland zijn van invloed op de uiteindelijke uitkering van het AOW. Gemiddeld Nederland komt wel in een situatie waardoor er gekort wordt op het pensioen, waardoor een pensioengat ontstaat.

Wat is een pensioengat?

Bij volledige pensioenopbouw heb je – op 65e jarige leeftijd – recht op 70% van het laatstverdiende salaris. Indien er sprake is van een pensioengat wordt er minder dan de 70% uitgekeerd. Voor ieder jaar dat je bijvoorbeeld in het buitenland woont, krijg je 2% aftrek op de AOW.

Redenen tekort

De redenen of situaties die kunnen leiden tot pensioengaten zijn divers, we noemen er hier een aantal:

  • Scheiding
  • Parttime werk
  • Wisseling van werkgevers / verzekeraars
  • Wonen in het buitenland
  • Werken als zelfstandige

Aanvullen

De AOW blijkt dus in meerdere gevallen onder druk te komen staan. Dat houdt in dat er op latere leeftijd geen volledig ouderdomspensioen uitgekeerd wordt. Om vervelende situaties te voorkomen is het dan ook verstandig na te gaan of u pensioengaten heeft en zo ja, welke mogelijkheden u heeft om het gat aan te vullen. Denk bijvoorbeeld aan het oversluiten van uw pensioenpolis (bij kleine tekorten) of een koopsompolis of lijfrente bij wat grotere tekorten. Wij kunnen u daarbij helpen. Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden.

Advies pensioengat

Wilt u weten of u een pensioengat heeft? En zo ja, wat uw mogelijkheden zijn om dit pensioengat aan te vullen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek hierover. Wij helpen u graag!

Heeft u vragen?

Laat een van onze experts u helpen bij uw pensioen.