Zakelijke reisverzekering afsluiten? | Baar Advies
22669
page-template-default,page,page-id-22669,page-child,parent-pageid-20833,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Zakelijke reisverzekering

Zakelijke reisverzekering

Wanneer heb een zakelijke reisverzekering nodig?

Wanneer je slechts af en toe op zakenreis gaat dan volstaat een kortlopende particuliere reisverzekering. Belangrijk is wel dat als je op reis gaat voor werkzaamheden met een verhoogd risico dat je hier een extra dekking voor afsluit. Dit is een toeslag die varieert van 35 – 110%. Dit is afhankelijk van het type werkzaamheden dat je gaat uitvoeren.

Ga je echter vaker op reis voor je bedrijf dan is het goed om een van de volgende twee zakelijke reisverzekering af te sluiten:

Doorlopende Zakenreisverzekering

De Doorlopende Zakenreisverzekering is geschikt voor de individuele zakenreiziger en is op maat samen te stellen. Je kiest dus zelf wat je verzekert. De dekking SOS-hulpverlening vormt de basis.

Afhankelijk van je wensen, kan je de dekkingen ‘Ongevallen’, ‘Bagage’, ‘Medische kosten’ en ‘Rechtsbijstand’ aan de verzekering toevoegen. Werkzaamheden van commerciële, administratieve of toezichthoudende aard zijn standaard verzekerd op de Doorlopende Zakenreisverzekering.

Gaat je werk verrichten met een verhoogd risico? Dan geldt hiervoor een toeslag. Denk dan bijvoorbeeld aan werken op de bouw.

Het is goed om te weten is dat bij de Doorlopende Zakenreisverzekering je gezinsleden ook zijn meeverzekerd als zij meegaan op je zakenreis. Ook is het mogelijk om privéreizen mee te verzekeren. Hiervoor hoef je dan niet nog een losse reisverzekering af te sluiten.

Collectieve Zakenreisverzekering

Een Collectieve Zakenreisverzekering is geschikt als er meerdere werknemers van je onderneming regelmatig op zakenreis gaan. Deze verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen. Alle medewerkers van het bedrijf zijn daarmee in één keer verzekerd. Op deze manier komt het nooit voor dat een collega tijdens een zakenreis onverzekerd is.

Zelfs de buitenlandse medewerkers zijn mee te verzekeren, als ze in Europa wonen en het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd. Ook handig is dat het aantal reisdagen per jaar tussentijds te wijzigen is.

Vermijd overlap in dekking

Wanneer je overweegt een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven af te sluiten let er dan op dat er geen overlap is met andere zakelijke verzekeringen. Bij verschillende verzekeraars zijn er ook combinaties mogelijk die kostentechnisch voordeliger uit kunnen pakken.

Check met regelmaat je verzekeringen

Schakel ons in om je huidige zakelijke verzekeringspakket eens tegen het licht te houden. Wellicht kunnen wij je een goed aanbod doen en wordt je dekking beter en/of de premie lager.

Verzekeringen afsluiten

Op het gebied van verzekeringen werken wij samen met verschillende aanbieders. (zie onder).

Rick van Dijkhuizen

Meer vragen?

Neem dan gerust direct contact met mij of één van mijn collega’s
op 035-5779661.

Rick van Dijkhuizen
Adviseur Schade- en Inkomensverzekeringen