Aflossingsvrij of aflossingsblij? Lees de tips van Baar Advies!
19030
post-template-default,single,single-post,postid-19030,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Aflossingsvrij of aflossingsblij?

Aflossingsvrij of aflossingsblij?

Aflossingsvrij of aflossingsblij?

Weet u al hoe u uw hypotheek gaat aflossen aan het einde van de looptijd?

De vereniging van banken is een campagne begonnen om de 2 miljoen Nederlandse huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek na te laten denken over wat er te doen staat aan het einde van de looptijd. Dit omdat de term ‘aflossingsvrij’ ten onrechte suggereert dat men na de looptijd schuldenvrij is.

Inkomensterugval

Vooral de groep die nu tussen de 55 en 65 jaar is moet gaan nadenken over de aflossingsvrije hypotheek, in relatie met het aanstaande pensioen. Voor de meesten valt het moment van pensioen gaan nagenoeg samen met het einde van de looptijd. Nog los van het feit dat een bank aan het einde van de looptijd de restschuld in één keer kan opeisen wordt het door de inkomensterugval bij pensioen voor de meeste niet mogelijk om een verlenging te betalen.

Groot probleem voor beide partijen

Zowel voor de hypotheeknemer als voor de hypotheekverstrekker dreigt er op termijn een probleem. Er is een grote groep die aan het einde van de dertigjarige looptijd de volledige lening niet kan terugbetalen op het moment dat de hypotheekverstrekker dit opeist. Ze komen gemiddeld € 83.000,- tekort. Reden genoeg voor de banken om met de campagne ‘Wordt aflossingsblij’ het tij nog op tijd te keren.

Oplossingen zijn er zeker

Er zijn in principe drie oplossingen mogelijk:

  • U kunt starten met extra aflossen op uw aflossingsvrije hypotheek
  • U kunt uw hypotheekvorm wijzigen
  • U kunt vermogen opbouwen om aan het einde van de looptijd in één keer af te lossen.

Wacht niet te lang en zet het in gang!

Welke oplossing of combinatie van de oplossingen voor u het beste is en hoe dit dan in gang moet worden gezet bespreken wij graag met u.

 

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Patrick Brands
Erkend Financieel Adviseur

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.