Extra vragen bij uw hypotheekaanvraag tijdens de coronacrisis
20544
post-template-default,single,single-post,postid-20544,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Extra vragen bij uw hypotheekaanvraag

Extra vragen bij hypotheekaanvraag

Extra vragen bij uw hypotheekaanvraag

Extra vragen bij uw hypotheekaanvraag

Al voor het coronavirus de wereld parten ging spelen was het zaak om uw documentatie op orde te hebben wanneer u een hypotheekaanvraag ging doen. Met het coronavirus als directe aanleiding wordt u op dit moment door de meeste hypotheekverstrekkers geconfronteerd met een extra vragenlijst. Hypotheekverstrekkers proberen zo het risico in te schatten of een nieuwe hypotheekklant door de coronacrisis in de problemen kan komen.

Bent u werkzaam in een getroffen sector?

U heeft de meeste kans op extra vragen wanneer u werkzaam bent in een door de coronacrisis extra getroffen sector. Het is hierbij wel regelmatig erg discutabel waarom een sector als getroffen wordt aangemerkt. De extra vragen worden gesteld naar aanleiding van de intentieverklaring/werkgeversverklaring in uw dossier. Aan deze verklaring kunt u normaal gesproken als werknemer al geen rechten ontlenen, toch hechten hypotheekverstrekkers veel waarde aan deze verklaring. Het is geen harde toezegging en daarmee juridisch niet volledig bindend. Toch kan onduidelijkheid op dit punt vertraging optreden in de afhandeling van uw hypotheek aanvraag.

De ‘coronaverklaring’

De lijst met extra vragen wordt ook wel aangeduid met “coronaverklaring”. In een artikel op NU.NL wordt aangegeven dat de vragen zoals over de financiën van de werkgever als de werknemer kunnen gaan. Er wordt in het artikel geadviseerd om niets in te vullen dat niet van toepassing is. Het best is om goed aangeven wat de zekerheden zijn en beter nog: de vragen door te spelen aan de werkgever. Bij voorkeur geeft de werkgever dan een verklaring af op het briefpapier van het bedrijf met een duidelijkheid wie getekend heeft met welke bevoegdheid.

Schakel onze hulp in

Dagelijks verzorgen wij hypotheekaanvragen voor relaties. Het zo goed (en reëel) mogelijk informeren van de hypotheekverstrekkers is daarbij ons uitgangspunt. De praktijk bewijst dat dit de doorlooptijd ten goed komt. Vindt u het lastig om de extra vragen aan uw werkgever voor te leggen. Bel ons dan gerust, ook hiermee helpen wij u graag.

Patrick Brands

Heeft u vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.