Telefoonkrediet mobieltje heeft gevolgen voor je hypotheek
20919
post-template-default,single,single-post,postid-20919,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Telefoonkrediet heeft gevolgen voor je hypotheek

Telefoonkrediet

Telefoonkrediet heeft gevolgen voor je hypotheek

Abonnement met smartphone… wel zo’n goed idee ?

Vaak wordt er bij een nieuw abonnement voor mobiele telefonie een smartphone aangeboden, echter dit lijkt vaak mooier dan dat het is omdat het gevolgen kan hebben waar je je op dat moment niet van bewust bent. In het bijzonder wanneer je daarna een hypotheek wil aanvragen. Het telefoonkrediet dat je door het abonnement bent aangegaan kan de leencapaciteit behoorlijk verlagen.

Telefoonkrediet betekent vaak lagere hypotheek

Een telefoonabonnement heeft absoluut invloed op jouw maximale hypotheek. Een starter op de woningmarkt met een gemiddeld inkomen van € 35.000,- per jaar kan met een toestelkrediet van € 700,- rond € 8.300,- minder hypotheek lenen. Denk dus goed na voordat je een abonnement afsluit met daarin een toestelkrediet.

BKR-registratie door ‘aanschaf’ telefoon

Abonnementen met een telefoon van meer dan € 250,- worden sinds 1 mei 2017 gemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) als aflopend krediet. Een telefoonabonnement met een mobiele telefoon die je betaalt in maandelijkse termijnen, betekent dat je in feite een lening afsluit voor deze telefoon. Wees je daarvan bewust. Lijkt een aanbieding te mooi om waar te zijn? Dan is het dat meestal ook.

Voorkom BKR-registratie door telefoon

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat de BKR-registratie invloed heeft op je hypotheek. Dus mocht je van plan zijn om binnen niet al te lange tijd een huis te kopen en sta je op het punt om een nieuwe telefoon aan te schaffen denk dan aan het volgende:

  • betaal je telefoon zelf en kies voor een ‘sim-only’ abonnement;
  • sluit een zakelijk abonnement op je eigen BV;
  • kies voor een lening lager dan € 250,-(bijvoorbeeld 12 maanden € 20,-) en betaal het restant zelf.

 

Kortom, voorkom dus dat je smartphone ‘verkeerd verbonden’ is met je hypotheek.

 

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Patrick Brands
Financieel Adviseur

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.