Belastingaangifte bij scheiding? Schakel een specialist in!
21298
post-template-default,single,single-post,postid-21298,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Belastingaangifte bij scheiding

Belastingaangifte bij scheiding

Belastingaangifte bij scheiding

Schakel specialisten in en bewaar vooral de rust!

Wanneer je gaat scheiden dan is de belastingaangifte bij scheiding en de eventuele toeslagen wel het laatste waaraan denkt. Het duizelt vaak sowieso al wanneer je probeert de financiële consequenties van de scheiding te overzien. ‘Eerst maar eens scheiden’ is vaak de gedachte. Het gevolg is dat meer dan een kwart van de mensen die gaan scheiden, in het eerste jaar dat ze weer hun eigen aangifte doen, onverwachte belasting moeten betalen.

Fiscale regels zijn vaak onbekend

Volgens de belastingdienst hebben scheidende stellen geen idee wat ze moeten regelen qua belastingzaken. Daarbij zijn ze niet op de hoogte van de fiscale regels en mogelijkheden die bij scheiden van toepassing kunnen zijn. Hierdoor lopen ze in sommige gevallen (veel) geld mis of krijgen in weer andere gevallen te maken met boeteheffingen achteraf.

Blijf het eerste jaar nog fiscaal partner

Veel problemen door aangifte stress kun je voorkomen als je besluit om in het jaar van de scheiding toch nog als fiscaal partners samen aangifte te doen. Het moment dat je het fiscale partnerschap verbreekt staat namelijk los van de scheiding zelf. Wanneer je besluit het fiscale partnerschap te stoppen is het een mooi moment om stil te staan bij onderwerpen als de verdeling van bepaalde aftrekposten en fiscale heffingskortingen.

Afspraken leg je vast in het echtscheidingsconvenant

Een goede mediator legt in het echtscheidingsconvenant vast wat er wordt overeengekomen met betrekking tot:

  • de alimentatie;
  • de kinderen;
  • de eigen woning;
  • het pensioen;
  • de boedelverdeling;
  • en eventueel de eigen onderneming.

Het echtscheidingsconvenant is voor een financieel en fiscaal adviseur het perfecte startpunt om, bij de aangiftes die daarna volgen, niets over het hoofd te zien en alle fiscale regels en mogelijkheden toe te passen.

Schakel een financieel en fiscaal adviseur in

Hoe je toekomst er straks uit zal zien bepaal je al gedurende de scheiding. Nadenken over wat verstandige keuzes voor jullie beiden zijn, helpen om een goede start maken na de scheiding. Voorkom daarom gedoe en teleurstelling om geldzaken achteraf. Schakel een financieel en fiscaal adviseur in bij de scheiding.

Er zijn een verschillende fiscale specialisten waarmee wij als Baar Advies goede ervaringen hebben. Bel Inge Verschuur, mij of één van onze collega’s indien je in contact wenst te worden gebracht met een fiscale specialist dan regelen wij dat voor je.

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.