Helft van e-bikes is nog niet verzekerd... | Baar Advies
21411
post-template-default,single,single-post,postid-21411,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Helft van e-bikes is nog niet verzekerd

Helft van e-bikes is nog niet verzekerd

Helft van e-bikes is nog niet verzekerd

Uit marktonderzoek van marktonderzoekbureau Multiscope blijkt dat de 50% van alle elektrische stadfietsen niet verzekerd is. Dit percentage is hoog als je het vergelijkt met hybride fietsen en mountainbikes waarvan slechts 31% onverzekerd is. Zelf de elektrische bakfietsen doen het qua verzekering beter met maar 42% onverzekerde exemplaren.

Daar gaat je vakantiegeld!

Aangezien je van de gemiddelde aanschafwaarde ook een leuke vakantie zou kunnen genieten is dit wel bijzonder. Helemaal als je bedenkt dat elektrische fietsen zo populair zijn, dat ze op bestelling worden gestolen. Een schuur of garage openbreken voor een bepaald merk/type is een peulenschil voor de professionele fietsendief. Je hebt dan maar beter een E-bike-verzekering.

Een ezel stoot zich nooit tweemaal…

Een oud gezegde dat je niet gauw tweemaal dezelfde fout maakt. Helaas gaat het niet op zo blijkt uit het onderzoek. Eén op de veertien bezitters van een e-bike is eerder bestolen en in sommige gevallen zelfs vaker dan één keer. Een dure les!

Waar worden de meeste fietsen gestolen?

Uiteraard is ook een fietsverzekering een vorm van risicoafdekking. Eerste vraag is natuurlijk: “hoe groot is de kans dat mijn fiets gestolen wordt?”. Op de website van de ANWB staat hierover een heel duidelijke infographic met daarin de provincies en steden waar de meeste fietsen worden gestolen, wat de hotspots zijn en welke merken er vooral populair zijn onder de dieven.

Geef dieven geen kans

Het idee alleen al, dat een dief op vakantie gaat van het geld dat hij aan jouw gestolen fiets verdiend terwijl jij er een vakantie door misloopt. Je kunt het maar beter voorkomen. Op de website van de ANWB en de Fietsenbond staan veel bruikbare tips om fietsendiefstal te voorkomen. Deze tips opvolgen is een verstandige eerste stap. Als je helemaal op zeker (en vakantie) wilt gaan verzeker je e-bike dan. Om de kosten hoef het niet te laten, voor een klein bedrag per maand dek je het risico af.

Is een E-bike verzekering anders dan een gewone fiets verzekering?

Ja de verzekering van een E-bike is anders dan die van een gewone fiets. De kans dat je met een e-bike stil komt te staan is namelijk van meer dan alleen jouw benen afhankelijk.

  • Dekking van de accu
    Het belangrijkste verschil ten opzichte van ‘normale’ fietsverzekeringen is de manier waarop de schade aan de gevoelige accu is gedekt. De meeste verzekeraars gaan er vanuit dat accu steeds minder gaat presteren en schrijven af op de waarde van de accu.
  • Pechhulpdekking
    Omdat je ook stil kan komen te staan omdat je hagelnieuwe accu leeg is voordat je op de plek van bestemming bent. Bij de meeste verzekeraars geldt de pechhulp alleen voor Nederland maar ook Europese dekking is mogelijk. Denk hieraan vooral als je met de e-bike op vakantie gaat.
  • GPS Technologie
    Bijna alle nieuwere modellen e-bike zijn tegenwoordig uitgerust met een track & trace chip waardoor het mogelijk wordt de locatie van een gestolen fiets via gps te achterhalen. Wanneer jouw e-bike hierover beschikt kan dit schelen in je maandbedrag. Er zijn namelijk verzekeraars die premiekorting geven wanneer jouw e-bike een erkend trach & trace systeem heeft.

 

Blijf niet onverzekerd en laat ons je helpen

“Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?” Dat zou je kunnen denken na het lezen van alle opties met betrekking tot het verzekeren van je nieuwe e-bike. Laat het je niet afschrikken als je moeite hebt bij het kiezen van een goede verzekering dan adviseren wij je graag.

 

Rick van Dijkhuizen

Meer vragen?

Neem dan gerust direct contact met mij of één van mijn collega’s
op 035-5779661.

Rick van Dijkhuizen
Adviseur Schade- en Inkomensverzekeringen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.