Zorgverzekering vanaf 18 jaar: tips bij het kiezen
21594
post-template-default,single,single-post,postid-21594,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Zorgverzekering vanaf 18 jaar

Zorgverzekering vanaf 18 jaar

Zorgverzekering vanaf 18 jaar

Zorgverzekering vanaf 18 jaar

Als je 18 jaar wordt dan ben je wettelijk verplicht om enkele verzekeringen af te sluiten. Zo is het verplicht wanneer je een motorvoertuig hebt dat je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Een zorgverzekering is in ieder geval verplichte kost. Omdat je tot je 18e verjaardag onder de polis van je ouders valt zou je deze maar zo kunnen vergeten af te sluiten.

Waar moet je op letten bij het kiezen?

Laat je niet gek maken en bedenk dat het complete pakket van je ouders voor jou waarschijnlijk niet van toepassing is. Ze hebben namelijk over het algemeen een duurder pakket dan dat jij nodig hebt. Wel moet je, tenzij je het via je ouders regelt, jouw eigen verzekering geregeld hebben voor de eerste dag van de maand die volgt op je verjaardag.

Je tandartskosten zitten niet meer in het basispakket

Tot je 18e jaar worden de meeste tandartskosten vergoed uit de basisverzekering. Daarna niet meer. Wil je na je 18e verjaardag toch tandartskosten vergoed krijgen? Dan is het slim om een tandartsverzekering af te sluiten. Over het algemeen heb je echter als jongvolwassenen vaak een goed gebit en ga je alleen naar de tandarts voor de halfjaarlijkse controle. Dan is het overbodig om een tandartsverzekering te nemen aangezien je dan meer premie betaalt dan de kosten voor die controle.

Ben je actief sporter?

Als je veel sport en wel eens een fysiotherapeut bezoekt, dan kan het wel handig zijn om een aanvullende verzekering met fysiotherapie af te sluiten. Je krijgt je fysio- of oefentherapie dan gewoon vergoed.

Je gaat na je 18e eigen risico betalen

Iedereen die 18 jaar of ouder is, betaalt eigen risico. Dit staat standaard op € 385. Door dit te verhogen, betaal je maandelijks minder premie.

Laat de belastingdienst meebetalen

Afhankelijk van je inkomen kun je geld terugkrijgen op je zorgpremie. Hiervoor vraag je een zorgtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Hulp nodig bij het kiezen?

Je kunt misschien een hoop tijd besparen door samen met ons naar het bovenstaande te kijken. Wij kunnen je goed adviseren en wellicht ook meedenken in andere verzekeringen die niet verplicht zijn maar wel zo handig. Vaak is er financieel voordeel te behalen wanneer je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit. Maak een afspraak en wij helpen je op weg.

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.