Voorkom diefstal van je E-bike, vier handige tips!
22055
post-template-default,single,single-post,postid-22055,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Voorkom diefstal van je E-bike, vier handige tips!

Voorkom diefstal van je E-bike

Voorkom diefstal van je E-bike, vier handige tips!

Voorkom diefstal van je E-bike

Met de torenhoge benzineprijzen, wint de e-bike steeds meer aan populariteit. Maar helaas hebben fietsdieven het ook steeds vaker op deze e-bikes gemunt. Zonde! Voorkom diefstal van je E-bike met onderstaande tips.

Vier tips om diefstal van een E-bike te voorkomen

Hoewel diefstal niet altijd te voorkomen is, kun je het fietsdieven wel zo moeilijk mogelijk maken.

1. Zet je E-bike in een bewaakte fietsenstalling

Je kunt je E-bike het beste zoveel mogelijk in bewaakte fietsenstallingen zetten. Hiervoor betaal je vaak maar een klein bedrag, maar de kans op diefstal wordt een stuk kleiner. Is er geen bewaakte fietsenstalling? Stal je E-bike dan altijd in het zicht. Bijvoorbeeld in de buurt van een bushalte of een winkel. Dieven worden namelijk liever niet bekeken.

2. Gebruik altijd twee sloten

Zet je E-bike altijd op slot met een ringslot én een ketting- of beugelslot. Ook je maar vijf minuten weg bent. Leg het ketting- of beugelslot vast aan een vast object, bijvoorbeeld een hek, lantaarnpaal of fietsenrek. Het is daarmee voor dieven niet mogelijk om de fiets op te pakken en in een busje te zetten. Is er geen vast object aanwezig? Probeer dan de fiets aan die van een medefietser vast te maken.

3. Haal het slot altijd ook door je frame

Zorg ervoor dat je slot niet alleen door het voorwiel getrokken is, maar neem ook het frame mee. Anders is het voor dieven redelijk eenvoudig om het voorwiel te laten staan en de fiets mee te nemen. Wikkel het slot strak en het liefst hoog rond de fiets en het vaste object. Op die manier kan je slot niet met een steen kapot geslagen worden.

4. Zet ook thuis je fiets op slot

Thuis kun je het beste jouw E-bike in de schuur of de garage stallen. Maar zelfs als je fiets binnen staat, zet hem dan ook op slot!

Wil je helemaal op zeker gaan?

Als je helemaal op zeker (en vakantie) wilt gaan verzeker je E-bike dan. Om de kosten hoef het niet te laten, voor een klein bedrag per maand dek je het risico af.

Is een E-bike verzekering anders dan een gewone fiets verzekering?

Ja de verzekering van een E-bike is anders dan die van een gewone fiets. De kans dat je met een E-bike stil komt te staan is namelijk van meer dan alleen jouw benen afhankelijk.

  • Dekking van de accu
    Het belangrijkste verschil ten opzichte van ‘normale’ fietsverzekeringen is de manier waarop de schade aan de gevoelige accu is gedekt. De meeste verzekeraars gaan er vanuit dat accu steeds minder gaat presteren en schrijven af op de waarde van de accu.
  • Pechhulpdekking
    Omdat je ook stil kan komen te staan omdat je hagelnieuwe accu leeg is voordat je op de plek van bestemming bent. Bij de meeste verzekeraars geldt de pechhulp alleen voor Nederland maar ook Europese dekking is mogelijk. Denk hieraan vooral als je met de e-bike op vakantie gaat.
  • GPS Technologie
    Bijna alle nieuwere modellen e-bike zijn tegenwoordig uitgerust met een track & trace chip waardoor het mogelijk wordt de locatie van een gestolen fiets via gps te achterhalen. Wanneer jouw e-bike hierover beschikt kan dit schelen in je maandbedrag. Er zijn namelijk verzekeraars die premiekorting geven wanneer jouw e-bike een erkend trach & trace systeem heeft.

Blijf niet onverzekerd en laat ons je helpen

“Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?” Dat zou je kunnen denken na het lezen van alle opties met betrekking tot het verzekeren van je nieuwe e-bike. Laat het je niet afschrikken als je moeite hebt bij het kiezen van een goede verzekering dan adviseren wij je graag.

 

Rick van Dijkhuizen

Meer vragen?

Neem dan gerust direct contact met mij of één van mijn collega’s
op 035-5779661.

Rick van Dijkhuizen
Adviseur Schade- en Inkomensverzekeringen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.