Zakelijk reizen in 2023, staan er veel gepland?
22640
post-template-default,single,single-post,postid-22640,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Gaat er in 2023 zakelijk veel gereisd worden?

Zakelijk reizen in 2023

Gaat er in 2023 zakelijk veel gereisd worden?

Zakelijk reizen in 2023

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Je zal net als veel andere ondernemers waarschijnlijk al stil staan bij de zakelijke reizen die er voor het komende jaar gepland staan. Heb je daarbij ook al aan een goede verzekering voor op reis gedacht? Het is verstandig om hiervoor een zakenreisverzekering af te sluiten. Er zijn hiervoor meerdere opties. Welke het beste past is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de frequentie van je reizen.

Welke verzekering is geschikt?

Voordat je een zakelijke reisverzekering afsluit, is het goed om na te denken waar je deze precies voor nodig hebt. Gaat je regelmatig op zakenreis of maak je alleen af en toe een tripje? Reis je alleen in Europa, of ook erbuiten? En maken misschien meerdere werknemers van jouw bedrijf zakenreizen? Afhankelijk hiervan is samenstelling van de ene verzekering gunstiger dan het andere.

Een of twee keer per jaar op zakenreis

Ga je slechts af en toe op zakenreis? Sluit dan een Kortlopende Reisverzekering af. Deze verzekering is niet alleen geldig tijdens privéreizen, maar ook tijdens zakenreizen.

Standaard werkzaamheden, zoals administratief of commercieel werk zijn altijd meeverzekerd.

Voor werkzaamheden met een verhoogd risico geldt een toeslag. Deze toeslag varieert van 35% tot 110% en is afhankelijk van het type werk dat je gaat doen in het buitenland.

Meerdere keren per jaar op zakenreis

Wanneer je voor zaken buiten Nederland verblijft, dan kun je het beste een doorlopende zakenreisverzekering afsluiten. Het voordeel hiervan is dat je niet elke keer als je op zakenreis gaat aan je verzekering hoeft te denken. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld onverwachts op zakenreis moet gaan.

Doorlopende Zakenreisverzekering

De Doorlopende Zakenreisverzekering is geschikt voor de individuele zakenreiziger en is op maat samen te stellen. Je kiest dus zelf wat je verzekert. De dekking SOS-hulpverlening vormt de basis.

Afhankelijk van je wensen, kan je de dekkingen ‘Ongevallen’, ‘Bagage’, ‘Medische kosten’ en ‘Rechtsbijstand’ aan de verzekering toevoegen. Werkzaamheden van commerciële, administratieve of toezichthoudende aard zijn standaard verzekerd op de Doorlopende Zakenreisverzekering.

Gaat je werk verrichten met een verhoogd risico? Dan geldt hiervoor een toeslag. Denk dan bijvoorbeeld aan werken op de bouw.

Het is goed om te weten is dat bij de Doorlopende Zakenreisverzekering je gezinsleden ook zijn meeverzekerd als zij meegaan op je zakenreis. Ook is het mogelijk om privéreizen mee te verzekeren. Hiervoor hoef je dan niet nog een losse reisverzekering af te sluiten.

Collectieve Zakenreisverzekering

Een Collectieve Zakenreisverzekering is geschikt als er meerdere werknemers van je onderneming regelmatig op zakenreis gaan. Deze verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen. Alle medewerkers van het bedrijf zijn daarmee in één keer verzekerd. Op deze manier komt het nooit voor dat een collega tijdens een zakenreis onverzekerd is.

Zelfs de buitenlandse medewerkers zijn mee te verzekeren, als ze in Europa wonen en het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd. Ook handig is dat het aantal reisdagen per jaar tussentijds te wijzigen is.

Samen even naar je zakelijke reisverzekeringen kijken?

Kom je er na het lezen van het bovenstaande nog niet helemaal uit? Of twijfel je of bepaalde werkzaamheden onder wel of niet standaard werk vallen, of dat dit werk met een verhoogd risico is? Neem dan gerust contact met ons op, we adviseren je graag. Bel ondergetekende of één van zijn collega’s (035 577 9661) of stuur een mail naar info@baaradvies.nl

Rick van Dijkhuizen

Andere vragen?

Neem dan gerust direct contact met mij of één van mijn collega’s
op 035-5779661.

Rick van Dijkhuizen
Adviseur Schade- en Inkomensverzekeringen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.