Jaarlijkse verzekeringencheck, uw beste voornemen!
20217
post-template-default,single,single-post,postid-20217,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Jaarlijkse verzekeringencheck

Jaarlijkse verzekeringencheck

Jaarlijkse verzekeringencheck

Jaarlijkse verzekeringencheck, uw beste voornemen!

Meestal wordt alleen bij grote levensgebeurtenissen nagegaan of de verzekeringen nog wel bij de nieuwe situatie passen. Toch is het slim om minimaal één keer per jaar uw jaarlijkse verzekeringencheck uit te voeren. Geen beter moment dan bij de start van het nieuwe jaar. Het is immers meestal een reflectiemoment over wat het voorgaande jaar heeft gebracht.

Checklist veranderingen afgelopen jaar

☐ Gaan samenwonen, getrouwd of geregistreerd partnerschap aangegaan?

Bekijk wie van u de beste woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering heeft. Denk ook aan de reisverzekering en rechtsbijstandverzekering. Heeft u al aangegeven dat u bent gaan samenwonen, getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft? Pas de verzekerde bedragen aan en zeg eventuele andere verzekering(en) op.

☐ Bent verhuisd in 2019?

Dit heeft niet alleen consequenties voor de woonhuis verzekeringen maar ook voor de verzekering van uw auto? Al eens over nagedacht? En heeft u voldoende tijd aan de woonhuisverzekeringen besteed. Is de dekking wel goed? Geen overlapping met andere polissen. En heeft u de verzekeringen van het oude adres allemaal opgezegd?

☐ Heeft u een andere auto of motor gekocht?

Ongetwijfeld is het nieuwe voertuig verzekerd maar heeft u zich tijdens de aankoop voldoende tijd gegund om eens goed naar de polis(sen) te kijken?

☐ Veel nieuwe inboedel gekocht in 2019?

U staat er wellicht niet altijd bij stil maar de waarde van uw inboedel stijgt met iedere nieuwe aankoop. Dekt uw polis momenteel nog wel de waarde?

☐ In blijde verwachting?

Heeft u te horen gekregen dat het komende jaar gezinsuitbreiding met zich meebrengt. Dan is het zinvol om nog eens goed naar uw zorgverzekering en uw aansprakelijkheidsverzekering  te kijken en aan te passen aan de nieuwe situatie.

☐ Bent u voor zichzelf begonnen?

Dit is een grote stap die qua verzekeringen nogal wat gevolgen hebben. Niet alleen is het verstandig om naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering te kijken maar denk ook aan  een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een zakelijke rechtsbijstandverzekering. En bovenal: hoe is uw pensioen nu geregeld?

Twee of meer checkboxen aangevinkt?

Heeft u twee of meer checkboxen denkbeeldig aangevinkt? Dan wordt de puzzel van dekkingsgebieden vaak al wat complexer. Maak in zo’n geval een afspraak, dat loont altijd! Wij adviseren u graag hierover. U kunt online eenvoudig een afspraak met ons inplannen. Samen met u bekijken wij dan de mogelijkheden.

Roland Baar

Nog meer vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

 

Roland Baar
Erkend Financieel Adviseur

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.